Home / NOVOSTI / OTROVALA SAM 30 PASA OVE GODINE I JOŠ ĆU: Ova žena ubija nedužne životinje, a niko ne reaguje? (FOTO)

OTROVALA SAM 30 PASA OVE GODINE I JOŠ ĆU: Ova žena ubija nedužne životinje, a niko ne reaguje? (FOTO)

Ubi­ja­nje ži­vo­ti­nja postalo je sve uče­sta­li­je. Osim tro­va­nja, psima i mačkama se sjeku ša­pe, muče ih i zlostavljaju na najbrutalnije načine. Ovakav vid agresivnosti prema je sve češći, s obzirom da su životinje nerijetko na meti nasilnika.

Na Tviteru je objavljena fotografija starije žene za koju se sumnja da truje pse već nekoliko godina. Naime, kako je naveo novinar Predrag Popović, ta žena mu je prišla i rekla da je ove godina otrovala 30 pasa i da planira da nastavi.

Popović je još dodao da baka ima 82 godine i da je izbjeglica iz Lipka.

Tužna i tiha baka, izbjeglica iz Lipika, 82 godine. Kad je vidim, srce mi se stegne od tuge. Kad ona vidi mene u šetnji sa psima, kaže:

– Ove godine sam otrovala 30 kerova i još ću…

Objava je izazvala lavinu komentara, a među prvima oglasio se Pokret Levijatan koji se bori za prava životinja. Oni su tražili da im se dostave dokazi i naveli da će njihov pravni tim goniti i osuditi ženu sa slike sto puta.

– Za toliko ubistava mora biti dokaza i svjedoka ali ako to nije istina? Šta onda? Svaki dan imamo ovakve poruke ali ostanu mahom baš to. Samo poruke – poručili su iz Levijatna.

Zversko iživljavanje i ubijanje nedužnih životinja okupira pažnju javnosti koja  svakodnevno apeluje na nadležne da preduzmu nešto povodom ovog problema.

Za trovanje pasa najčešće se koriste otrovi za glodare, izuzetno jaki i opasni, zbog čega je njihova upotreba zabranjena zakonom. U parkovima širom grada ostavljaja se hrana sa ubrizganim otrovima ili puna eksera.

Zakonom je propisano da se čovjek koji ubije, povrijedi, muči ili zlostavlja životinje, kažnjava novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Ukoliko se povređivanje odnosi na zaštićene životinjske vrste, prijeti zatvorska kazna do tri godine.

One comment

  1. neka meni to kaze pa bi lijepo razgovarao sa njom, stara metla

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *