PODGORICA: Policija pretresla BMW zatamnjenih stakala, pa UHAPSILA vozača! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policija pretresla BMW zatamnjenih stakala, pa UHAPSILA vozača!

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, tokom vikenda, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, kod jendog lica pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu, a kod drugog opojnu drogu marihunu. Jedno lice je lišeno slobode, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

Naime, službenici CB Podgorica su tokom vikenda vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, a između ostalog su vršili kontrolu vozila bez registarskih oznaka, vozila sa inostranim registarskim oznakama, kao i vozila sa zatamnjenim staklima na prednjem dijelu vozila. Službenici Interventne jedinice CB Podgorica su, izvršili su kontrolu pmv marke „BMW“ bez ragistarskih oznaka, u kojem se nalazio D.U. (37). Prilikom kontrole ovog lica policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj kalibra 7,65 mm sa pet metaka u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.U. liši slobode i da mu se privede uz kivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U sklopu navedenih aktivnosti službenici CB Podgorica su vršeći pojačanu kontrolu vozila bez registarskih oznaka, vozila sa inostranim registarskim oznakama kao i vozila sa zatamnjenim staklima na prednjem dijelu vozila, sankcionisali i isključili iz saobraćaja 21 vozača koji su na vozilu imali zatamnjena stakla na prednjem dijelu vozila. Takođe je pojačanom kontrolom učesnika u saobraćaju sankcionisano 50 vozača – motociklista, zbog različitih prekršaja iz ZOBS-a.

Vršeći pojačanu kontrolu lica i vozila u dane vikenda, službenici Interventne jedinice CB Podgorica, su prilikom kontrolisanja E.Ć. (19), uočili da je odbacio od sebe pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine od oko 40 grama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se nakon vještačenja u Forenzičkom centru izjasniti o kvalifikaciji djela.

U narednom periodu službenici CB Podgorica nastaviće sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti u vezi kontrole bezbjednosno interesantnih lica sa ciljem prevencije i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com