SMRT PORODILJE U KLINIČKOM: Ćerka mora hitno na operaciju u Beograd, tužilaštvo još ne otkriva saznanja - Volim Podgoricu

SMRT PORODILJE U KLINIČKOM: Ćerka mora hitno na operaciju u Beograd, tužilaštvo još ne otkriva saznanja

Više državno tužilašvo još ne otkriva moguća saznanja u slučaju smrti porodilje iz Ulcinja Naide Alović (32), jer tužiocima nije dostavljena kompletna medicinska dokumentacija.

To je “Vijestima” potvrdila državna tužiteljka i portparolka te institucije Lepa Medenica.

Ona je podsjetila da je Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo predmet povodom smrti porodilje Alović i tokom izviđaja, nakon ekshumacije tijela porodilje, donijelo naredbu za obdukciju koju su obavili vještak sudsko-medicinske struke i patolog.

“Nakon obavljene ekshumacije i obdukcije tijela, tužilaštvu je dostavljen nalaz sa mišljenjem da je smrt kod pokojne N.A. prirodna i da je nastupila usred iskrvarenja. Tužilaštvo će u daljem toku postupka, nakon što mu bude dostavljena cjelokupna medicinska dokumentacija na ime pokojne N.A., putem sudsko-medicinskog vještačenja, utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti koje su prethodile nastupanju smrti”, piše u odgovoru Medenice na pitanje “Vijesti” – u kojoj fazi je istraga u slučaju preminule porodilje iz Ulcinja.

Alović je preminula u noći između 1. i 2. maja, nekoliko sati nakon što je rodila djevojčicu.

Trudnoća kod pokojne Alović odvijala se normalno sve do šest dana pred smrt, kada se ljekarima u ulcinjskom porodilištu požalila na bolove u dnu stomaka.

Pregledana je i zbog ultrazvučno potvrđene oskudne količine plodove vode i mogućeg prijevremenog porođaja upućena je u barsku bolnicu, a nakon toga prebačena je za Podgoricu.

Porodila se više od mjesec ranije od predviđenog termina.

Komplikovani operativni zahvat nakon porođaja nije uspio.

Aurora mora na operaciju stopala

Naidina kćerkica Aurora mora hitno u Beograd na operaciju stopala, tvrdi Naidin brat i ujak djevojčice Rifat Đeljošaj.

On kaže da je u Beograd kod ortopeda na Institutu za majku i dijete nosio kompletnu dokumentaciju od djevojčice, koja je tek nedavno napustila KBC u Podgorici.

“Rekli su mi da mora tamo na operaciju. Vidjećemo šta će da nam kažu u Kliničkom i Ministarstvu zdravlja”, kazao je Đeljošaj.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com