KATNIĆ: Osjećam se sigurnim - Volim Podgoricu

KATNIĆ: Osjećam se sigurnim

Članovi kriminalne grupe koje Specijalno tužilaštvo sumnjiči za vršenje više krivičnih djela, među kojima su i planiranje likvidacija nekoliko pripadnika bezbjednosnih službi i članova suprostavljenih kriminalnih grupa, navodno su planirali likvidaciju glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića. On je za RTCG saopštio da se osjeća apsolutno sigurnim.

Kako nezvanično saznaje TVCG, u proširenoj naredbi za sprovođenje istrage navodi se da su pojedine osobe višečlane kriminalne grupe, između ostalog, bile zadužene i za praćenje glavnog specijalnog tužioca, te se istražuje da li je i Katnić bio njihova meta.

Kako je u pitanju tajni predmet, glavni specijalni tužilac nije htio da komentariše te navode.

“Jedino što mogu da kažem je da se osjećam sigurnim, te da sve činimo, kako ja kao glavni specijalni tužilac, tako i Specijalno policijsko odjeljenje i Specijalno državno tužilaštvo a koje je dio samostalnog i jedinstvenog Državnog tužilaštva Crne Gore da se sigurnim i bezbjednim osjećaju i svi građani Crne Gore, a da nasuprot tome učinioci krivičnih djela nemaju mira dok ne budu otkriveni i dovedeni pred sud pravde”, saopštio nam je Katnić.

Do sumnji u planiranje likvidacije Katnića, istražitelji su došli na osnovu iskaza ali i drugih dokaza. Kako se navodi, uhapšena grupa je pripremala ubistva i policijskih inspektora i nekoliko službenika agencije za nacionalnu bezbjednost.

Podsjećamo, osumnjičene tužilaštvo istražuje i zbog izvršenja više likvidacija. Hapšenja su počela tokom juna, kada je, kako nezvanično saznaje TVCG, jedna od osoba pristala na saradnju sa tužilaštvom. Od tog momenta, broj uhapšenih se popeo na više od deset osoba.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com