Bomba ispod Roganovićevog vozila postavljena u Nikšiću - Volim Podgoricu

Bomba ispod Roganovićevog vozila postavljena u Nikšiću

Eksplozivna naprava koja je aktivirana ispod automobila Novljanina Duška Roganovića postavljena je dok je bio u Nikšiću pokazali su rezultati istrage.

Kako saznaje Pobjeda, u dokazni materijal uvršten je iskaz svjedoka koji potvrđuje da je Roganović prije toga praćen. Po nalogu “škaljaraca”, Nikšićanin Ranko Radulović je, kako se osnovano sumnja, angažovao članove svoje grupe da nabave eksploziv i postave ispod Roganovićevog vozila. Oni su napravu postavili u Nikšiću, pratili ga do Herceg Novog i aktivirali je kadaje vozilo bilo nadomak autobuske stanice.

Roganović je povrijeđen 25. aprila prošle godine, na magistralnom putu, kada su nepoznate osobe daljinskim upravljačem aktivirale eksplozivnu napravu postavljenu ispod njegovog automobila.

Roganović je bio osam godina u zatvoru zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. U tom postupku sudilo se i njegovom bratu od strica Vladimiru, te Draženu Čađenoviću, koji su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Vladimir Roganović uhapšen je 5. maja prošle godine u Beogradu zbog sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Njemu se sudilo zbog sumnji da je 29. aprila prošle godine iz Beograda prijavio da je u podgoričkoj diskoteci Beagl postavljena bomba, ali je optužnica protiv njega odbačena.

U policijskim evidencijama, Duško i Vladimir Roganović se vode kao bliski prijatelji članova “kavačkog klana”, koji je u sukobu sa”škaljarcima”. Nedavno je po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšena petnaestočlana grupa za koju se sumnjiči da je oformljena radi likvidacija.

Kako je Pobjedi potvrđeno, ova kriminalna grupa, prema navodima iz naredbe, formirana je prije godinu s ciljem vršenja više krivičnih djela u dogovoru sa Kotoraninom Igorom Vukotićem, koji prema policijskim evidencijama slovi za jednog od vođa “škaljarskog” klana.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com