Direct Media novi vlasnik Pink M televizije - Volim Podgoricu

Direct Media novi vlasnik Pink M televizije

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) izdao je saglasnost za promjenu vlasničke strukture Pink M televizije. Novi vlasnik biće dioničarsko društvo “Direct Media” iz Beograda.

Ovim će “Direct media” postati stopostotni vlasnik privrednog društva “Pink International Company” d.o.o. takođe iz Beograda.

“Savjet Agencije je ovakvu odluku donio jer je utvrđeno da planiranom promjenom vlasničke strukture, neće doći do kršenja odredbi Zakona o elektronskim medijima vezanih za nedozvoljenu medijsku koncentraciju imajući u vidu da je Agencija izvršila sve provjere vlasničke strukture budućeg vlasnika emitera opšteg televizijskog programa ‘TV Pink M'”, navodi se u saopštenju AEM-a.

Savjet Agencije je usvojio i Izvještaj o finansijskom poslovanju za prvo polugođe 2018. godine.

“Agencija za elektronske medije je u prvom polugođu 2018. godine ostvarila ukupan prihod od 473.010,58 €, sa ukupnim rashodom od 385.824,83 €, što znači da je ostvarena pozitivna razlika u iznosu od 87.185,75 €. U izvještajnom periodu, Agencija je uspjela da obezbijedi efikasno funkcionisanje i ostvarivanje planiranih ciljeva”, navodi se u saopštenju.

Rezultat je, kako su kazali, ostavren zahvaljujući stalnoj internoj kontroli, mjesečnoj analizi prihoda i rashoda i praćenju likvidnosti poslovanja.

“Ključni pokazatelj poslovanja i njihovo poređenje sa Finansijskim planom za 2018.g. na koji je Skupština Crne Gore dala saglasnost ukazuje da se on u potpunosti sprovodi”, dodaju iz AEM-a.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com