Prioritet Vlade je članstvo Crne Gore u EU - Volim Podgoricu

Prioritet Vlade je članstvo Crne Gore u EU

Članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU) prioritet je crnogorske Vlade, i ona je sposobna da taj cilj ostvari, poručio je premijer Duško Marković..

On je danas primio članove Radne grupe Savjeta EU zadužene za proces proširenja Unije i njene odnose sa državama kandidatima (COELA), koja je započela višednevnu radnu posjetu Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je je rekao da je implementacija evrospke agende reformi glavni politički cilj Vlade, kao što su na ekonomskom planu to razvoj, valorizacija resursa, otvaranje novih radnih mjesta i podizanje životnog standarda građana.

„Zahvalni smo EU na Strategiji proširenja jer nam ona daje priliku da ostvarimo svoju viziju – Crna Gora u Uniji. Mi želimo da tu priliku iskoristimo, i sposobni smo da i taj cilj ostvarimo. Zato nam je potreban intenzivan dijalog sa EU, i zato sam zahvalan na vašem interesu za Crnu Goru“, istakao je Marković.

Govoreći o procesu evrospke integracije Crne Gore, on je upoznao predstavnike COELA-e sa promjenama u pregovaračkoj strukturi i najavio intenzivnije uključivanje civilnog sektora u proces.

..„Premijer je upoznao članove Radne grupe COELA sa impozantnim ekonomskim rezultatima Vlade u prošloj i u ovoj godini, kao i sa činjenicom da se u ovom trenutku u našoj zemlji realizuju investicije vrijedne više milijardi EUR“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su predstavnici Radne grupe, koju čine stalni predstavnici država članica Unije u Briselu, istakli činjenicu da je Crna Gora na čelu pregovaračkog procesa sa EU.

„Oni su pozdravili posvećenost Vlade evropskoj agendi i sprovođenju neophodnih reformi i izrazili podršku individualnom vrednovanju rezultata kandidata u procesu pristupanja“, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com