SUĐENJE ZA DRŽAVNI UDAR: Sinđelić: Ako uđu u NATO postaju direktni neprijatelji, brukaju se - Volim Podgoricu

SUĐENJE ZA DRŽAVNI UDAR: Sinđelić: Ako uđu u NATO postaju direktni neprijatelji, brukaju se

Tok suđenja UŽIVO:

11:57 Sud je donio rješenje da se ne čitaju poruke sa jednog od brojeva jer se radi o privatnim porukama koje nemaju veze sa predmetom.

11:26 Pristupa se pregledavanju SMS-ova Saše Sinđelića.

Pročitan je niz poruka “nerazumljive sadržine”.

11:22 Advokat Jovanović je kazao da se po spisima predmeta u jednom slučaju vodi razgovor između dva Sinđelićeva broja koja su bila pod mjerama nadzora.

11:13 Advokat Radosavljević je tražio da se radi potvrde preslušaju i propušteni pozivi sa porukom operatera.

10:08 Pristupa se preslušavanju razgovora na ruskom jeziku.

09:47 U narednom pozivu Sinđelić je ponovo kazao da treba da se u Crnoj Gori hitno pomogne i da se da podrška, “da izađu na trg i to.”

“Neko baš veliki bi bio zahvalan da to bude kako treba”, rekao je Sinđelić sagovorniku.

09:40 “Javi našoj braći preko da se da podrška Srbima” danas su tamo izbori, kazao je Sinđelić u razgovoru od 16.10.2016. On je rekao da će Đukanović biti uhapšen u slučaju promjene vlasti, te da će Đukanović silom pokušati da to spriječi jer je “70 odsto naroda protiv njega”.

Sinđelić je kazao da je potrebno pozvati ljude da u što većem broju glasaju za DF, “kako znaju i umiju”.

“Pitanje je opstanka, ili će Crna Gora biti slobodna ili će je uzeti NATO kriminalac”.

Pozvao je sagovornika u tom telefonskom razgovoru da aktivira što veću mrežu ljudi.

“Ulaskom u NATO postaju direktni neprijatelji, neće im se oprostiti”, rekao je Sinđelić.

09:19 Nastavljeno je preslušavanje razgovora Saše Sinđelića.

09:15 Sutkinja je konstatovala prisustvo tužioca, branilaca i optuženih. Andrija Mandić i Milan Knežević su udaljeni do kraja postupka.

Nastavlja se sa preslušavanjem telefonskih razgovora Saše Sinđelića, a saslušavaće se i razgovori ostvareni na ruskom jeziku.

Advokat Radosavljević je ukazao da se u ponedjeljak “desio skandal koji je prošao nezabilježeno” – ukazao je da su na račun DNP kupovane i karte za liječenje jedne oboljele djevojčice, te da je to izneseno u dokaznom materijalu tužilaštva sa prošlog suđenja.

Tužilac Katnić je upozorio da nisu utvrđivali pojedinosti već samo iznosili činjenice te da nema potrebe da se odbrana poziva na takve slučaje. “Uzdržite se nečasnih radnji”, kazao je Katnić Radosavljeviću.

Sutkinja je kazala da se ne radi ni o kakvom skandalu, te da niko nije komentarisao i da nisu upoznati o kojim se osobama radi, već da su u pitanju bile samo konstatacije.

U devet časova u podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici – Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com