NAJBOLJI USLOVI DO SAD! Od ponedjeljka prijave za Projekat 1000+ - Volim Podgoricu

NAJBOLJI USLOVI DO SAD! Od ponedjeljka prijave za Projekat 1000+

Javni poziv građanima za učešće građana u projektu Hiljadu plus raspisan je danas, a svi zainteresovani će od 23. jula moći da predaju svoje zahtjeve bankama za kupovinu stana po povoljnim uslovima.

Ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović, na pres konferenciji koja je održana tim povodom, kazao je da ih ovaj projekat čini sve ponosnim, jer se njima omogućava građanima da po povoljnijim uslovima obezbijede krov nad glavom.

“Ovim projektom smo obezbjedili najbolje uslove do sad. Imali smo 39 prijava građevinara sa 780 stambenih jedinica, 28 njih je ispunilo uslove. Oko 650 stanova stavljeno je na A listu. Podsjetimo, u dosadašnja dva ciklusa preko 2.000 građana je riješilo stambeno pitanje. Očekujem da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovim projektom”, kazao je ministar.

Radulović je objasnio da su Ministarstvo i Vlada tu da garantuju fiksnu kamatnu stopu, ročnost od 20 godina kao i nepostojanje depozita. Obezbijeđeno je i da obrada kredita ne bude veća od 0,3 odsto.

“Na građanima je da odaberu građevinara i banku i kako će se dogovarati sa njima. Naše je da garantujemo uslove. Banke su ušle sa kapitalom imaju neke interne poslove, a u njiovu poslovnu politiku se ne miješamo”, istakao je Radulović.

Generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović kazao je da je na A listi u ponudi 512 stambenih jednica u izgradnji, kao i 133 gotova stana.

“U Podgorici je izgrađeno 21, neizgrađeno je 45, na Cetinju je jedan izgrađen stan u ponudi. U Nikšiću je 27 izgrađeno,  31 neizgrađeno, u Pljevljima dva izgrađena, Bijelom Polju jedan i 16 neizgrađenih, Mojkovcu jedan izgrađen stan, u Baru 58 gotovih stana u Herceg Novom 22 izgrađena stana”, objasnio je on.

Čanović je naveo da će ponuda stanova biti danas objavljena i podvukao da cijena stanova neće prelaziti 1.100 eura, i to neće biti cijena svih stanova u Podgorici.

“Za svaku stambenu jedinicu biće određena cijena i biće objavljena sajtu, svaka ima različite cijene. Biće i jeftinijih. S obzirom na trend koji je u Crnoj Gori cijene građevinskih kompanija mogle su biti niže, ali kao što znate da se u proteklom projektu u Siti kvartu su se prodavali stanovi po 1.15o eura po mjestu kvadratnom sad vrijede 1.350 eura. Nećemo se miješati u ulogu tržišta naše je bilo da utvrdimo pravila i da utakmica bude fer i korektna i da svi imaju ista prava”, zaključio je Čanović.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com