Podrška Bedem, Lejk i Boem festu, Zahumlju… - Volim Podgoricu

Podrška Bedem, Lejk i Boem festu, Zahumlju…

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović potpisali su na Cetinju Ugovor o saradnji na realizaciji programa Kultura mladih Nikšić u 2018. godini.

Podrška za više manifestacija u Nikšiću: S potpisivanja ugovora

Resor kulture i lokalna samouprava podržaće tako realizaciju manifestacija i festivala koji imaju poseban značaj za razvoj kulture u Nikšiću, kao što su Bedem fest, Lake fest, Nikšić Guitar festival, Boem fest, pozorišnu produkciju za mlade JU Nikšićko pozorište i folklorni ansambl mladih JU „Zahumlje”.

Program Kultura mladih Nikšić ima za cilj obezbjeđivanje veće uključenosti mladih i civilnog sektora u valorozaciju kulturnog nasljeđa i afirmaciju Nikšića kao prepoznatljive kulturne destinacije.

Bogdanović je istakao da su tokom četvorogodišnje realizacije Programa razvoja kulture u Nikšiću mladi stvaraoci prepoznati kao najznačajniji akteri na kulturnoj sceni Nikšića i da je iz tog razloga Ministartvo kulture u saradnji sa Opštinom Nikšić odlučilo da nastavak ovog programa bude posvećen upravo njima.

“Festivali, manifestacije i programi koje u Nikšiću organizuju mladi, kao i oni koji su namijenjeni njima, za kratko vrijeme su uspjeli da se pozicioniraju na kulturnoj mapi ne samo Crne Gore već i regiona”, istakao je Bogdanović.

Predsjednik Opštine Grbović je naglasio značaj podrške Ministarstva kulture i naveo da su očekivanja od realizacije ovog programa izuzetno visoka, iamjući u obzir rezultate koje su institucije kulture i kulturni stvaraoci Nikšića postigli u prethodnom periodu.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com