SPAVA U ŠATORU U CENTRU PODGORICE: Bez centa u džepu obišao 26 država - Volim Podgoricu

SPAVA U ŠATORU U CENTRU PODGORICE: Bez centa u džepu obišao 26 država

Da je moguće putovati svijetom bez novca svjedoči 24-godišnji mladić iz Kazahstana, Sergej Bondarenko. Posljednje četiri godine putuje stopom, pješke, ako mu neko kupi kartu – autobusom, brodom ili avionom. Trenutno je u Crnoj Gori, a sa ruksakom na leđima obišao je 25 država. Krajnji cilj mu je Amerika. O svojim avanturama planira da napiše knjigu.

Crna Gora mu je 26. zemlja na njegovoj mapi.

Za Javni servis kaže da je moguće putovati bez novca i dodaje: “Ali je teško. Moraš biti spreman na to da ćeš spavati na ulici i da ćeš osjetiti glad, ali sve što treba je da si prijateljski raspoložen prema ljudima i da si uvijek s osmjehom. Kad se smiješiš, drugi su otvoreniji prema tebi i žele da ti pomognu“.

Na putu živi od onoga što mu ljudi daju. Za Crnogorce kaže da su dobroćudni i prijateljski raspoloženi prema njemu.

“Moj princip je da nikada ne tražim novac od ljudi, zato što to ne volim. Sve sto tražim je voda ili hrana”, priča Bondarenko.

Sergej je obišao sve gradove na crnogorskoj obali. U Podgorici spava u šatoru u centru grada. Sve što mu treba nosi u ruksaku.

“Tu je šator, solarna baterija kojom mogu da napunim i mobilni telefon i laptop. Upotrebljavam sajt kaučsurfing, tako mogu da se okupam i operem veš“, kaže on.

Pređeni put pokazuju zastavice država na ruksaku. Njegov krajnji cilj je Amerika.

“Počeću novi život u SAD-u. Napisaću knjigu o svojim avanturama u kojoj ću opisati sve ljude koje sam sreo. Knjiga će govoriti o tome da je na ovom svijetu mnogo više dobra nego zla“, kaže Sergej.

Do sada je ovaj mladić iz Kazahstana prešao 165.000 kilometara po Aziji i Evropi. Za sebe kaže da je beskućnik, ali i najbogatiji čovjek jer svuda na svijetu ima prijatelje.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com