Nastavnica očekuje povratak na posao - Volim Podgoricu

Nastavnica očekuje povratak na posao

Otpuštena nastavnica informatike Mirjana Vidaković na juče održanom ročištu u podgoričkom Osnovnom sudu ponovila je da je vršiteljka dužnosti direktorice Osnovne škole “Stampar Makarije”, Milica Stanković otpustila mimo zakona zbog čega očekuje da bude vraćena na posao.

Vidaković je u aprilu podnijela tužbu protiv škole i Stanković, a za Pobjedu je juče kazala da je zadovoljna što je ročište održano prije kolektivnih odmora.

Istakla je kako je na suđenju sutkinja Tamara Šuković, između ostalog, saopštila da će kontaktirati podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pred kojim je Vidaković, takođe, pokrenula spor protiv Stanković, jer namjerava da ga spoji sa ovim koji se vodi pred Osnovnim sudom.

“Na tome sam zahvalna, jer je taj predmet u ODT već osam mjeseci… Nadam se da ću na jesen biti vraćena na posao”, rekla je Vidaković.

Navela je kako se nalazi u teškoj egzistenciji, jer ne prima platu već četiri mjeseca. Požalila se da je u nemogućnosti da plaća račune, te da joj je bila isključena struja zbog neplaćenog iznosa od 179 eura.

“Devet dana nisam imala struju. Žalosno je to… Kolege iz škole su, zahvaljujući Biljani Mosurović iz Sindikata prosvjete, sakupile po pet i deset eura kako bi mi nadoknadile makar jednu platu za ovaj period”, priča Vidaković.

Ona je u aprilu ostala bez posla nakon što je Stanković po okončanju disciplinskog postupka ustanovila da je bez odobrenja krajem januara iz škole iznijela dio računarske opreme i na taj način počinila težu povredu radne obaveze iz Grandskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete -nesavjestan odnos prema imovini poslodavca. Nastavnica negira krivicu tvrdeći da je krajem januara odnijela računar želeći da sačuva podatke koji su joj ranije nestajali.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com