Bodljikavom žicom ćemo ograditi Jaz - Volim Podgoricu

Bodljikavom žicom ćemo ograditi Jaz

Mještani Jaza najavili su da će bodljikavom žicom ograditi kamp i sportske terene na Jazu u njihovom vlasništvu, u znak protesta zbog ignorantskog odnosa opštinskih vlasti, što je, tvrde, dovelo do haosa u zaleđu te plaže.

Opština je prošle godine zabranila naplatu parkinga na Jazu, a opštinsko preduzeće Parking servis bilo je dužno da ove sezone uredi parkiralište i mještanima plati zakupninu.

Do toga, međutim, nije došlo, a probolem je kulminirao nakon što su zakupci lokala, kojima je Komunalna policija zapečatila objekte, naveli da su navodno mještanima platili zakupninu.

“Ni eura nama niko nije dao… Kome su oni dali pare, treba da kažu, vjerovatno bivšim zakupcima auto – kampa. Jednostavno našu đedovinu korste svi, od toga zarađuju, a mi smo obespravljeni”, kazao je Nikola Marović.

Iako je gotovo 80 odsto kampa u vlasništvu Nikole i njegovih komšija i rođaka, niko im nije platio zakup, iako se kamp koristi i naplaćuje.

“Svakao od nas ima parcele na sportskim fudbalskim terenima, za šta nam niko nije platio, a Opština je godinama unazad plaćala zakup nevladinoj organizaciji Jaz Mrčevo Polje”, istakao je on.

Opština je toj NVO godinama plaćala i po 80 hiljada godišnje zakup zaleđa Jaza. Mještani koji imaju kuće uz plažu, nijesu članovi te organizacije a njihova zemlja je bez naknade korištena – od izgrađenih sportskih terena do dijela kampa.

“Vidite i sami na šta liči Jaz. Ovo su vrata Budve i umjesto da ovo bude primjer kako treba da izgleda elitna destinacija, ovdje je ruglo. Od smeća, do puta, jednostavno svi koji ovdje živimo i bavimo se turizmom, smo ugroženi. Pojedini funkcioneri te NVO imaju svoje hotele u Grblju i zato im odgovara da njihovi gosti dolaze ovdje i parkiraju se na nečijoj zemlji”, kazao je Marković.

Naglasio je da je druga godina kako je na Jazu ništa ne funkcioniše i kako su mještani obespravljeni.

Marković je rekao da će morati od države i Morskog dobra da traži pomoć kako bi se uveo red.

“Jaz nikada lošije nije izgledao, a glavna sezona je u jeku. Ovo je maćehinski odnos prema nama. NVO je zagradila Mrčevo polje, valjda imamo i mi pravo da zagradimo zemlju naših predaka”, istakao je.

Njegov rođak Radenko Marović tvrdi da nemaju kome da se žele, jer kome god se obrate – nailaze na zid.

“Neko je godinama koristio sve, dobijao novac od zakupa, a pogledajte na šta liči danas Jaz. Nas niko ne želi da čuje, mi smo satjerani u ćošak i pored toga što smo vlasnici zemlje koju svako koristi. Do zida smo dovedeni jer smo blokirani sa svih strana”, rekao je on.

Ponovio je da im niko od zakupaca njihove đedovine nije platio, iako se na to pozivaju.

Vijesti

1 komentar

  1. E bas mi vas je zao. A cutite bijede ljudske, navikli ste da mjesec dana kradete turiste i naplacujete vazduh dolje! Treba svaka plaza da bude slobodna i sve parkinge ukinuti! Dosta ste se nakrali, dosta vi je bilo , krokodili!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com