Home / NASLOVNA / Knežević ili da svjedoči ili ponovo u zatvor
FOTO: CdM

Knežević ili da svjedoči ili ponovo u zatvor

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora za funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića zbog odbijanja da svjedoči, saznaje TV Vijesti.

SDT je tražio pritvor jer je Knežević odbio da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca.

Prethodno je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odbio predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o kažnjavanju Kneževića.

“Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici uvažena je žalba Specijalnog državnog tužilaštva i preinačeno rješenje sudije za istragu ovog pa je svjedoku K.M., jer je pred Specijalnim državnim tužilaštvom i nakon što je bio novčano kažnjen rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici ponovo odbio da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva formiranog protiv nepoznatog učinioca zbog izvršenja krivičnog djela primanje mita iz člana 423 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, određeno stavljanje u zatvor. Zatvor traje dok svjedok K. M. ne pristane da svjedoči ili dok njegovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva mjeseca računajući od dana i časa prijema u ZIKS Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od 3 dana od dana prijema prepisa rješenja, preko Višeg suda u Podgorici”, navode iz Višeg suda.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *