Srbija je u finalu EP! Delfini održali vaterpolo čas Hrvatima - Volim Podgoricu

Srbija je u finalu EP! Delfini održali vaterpolo čas Hrvatima

Vaterpolisti Srbije prvi su finalisti Evropskog prvenstva u Barseloni.

Izabranici Dejana Savića su u prvom polufinalnom meču savladali Hrvatsku sa 9:7.

Srbija je od sredine uvodne dionice bila u konstantnoj rezultatskoj prednosti, a nakon vatrometnih osam minuta igre na semaforu je pisalo 5:3. U tom periodu se posebno istakao Ćuk sa tri pogotka, a arbitrima je promakao momenat kada je Fatović namjerno udario Filipovića.

Fatović je ipak sankcionisan crvenim kartonom u narednom kvartalu, baš kao i Ćuk nakon obostranog kontakta. Srbija je imala +3 (6:3) u toj četvrtini, međutim aktuleni prvaci svijeta su treću četvrtinu dočekali sa dva gola minusa.

Po gol na obje strane viđen je i tokom sljedećih osam minuta velike borbe, pa je uoči odlučujuće četvrtine Srbija vodila 7:5. Savićevi izabranici rutinski su odbili svaki napad rivala da se vrate u meč, a pitanje pobjednika odlučeno je efektnim pogotkom Mandića na tri minuta prije kraja za 9:6.

Najefikasniji kod branioca titule bili su Ćuk i Mandić sa po tri pogotka. Na drugoj strani dvostruki strijelci bili su Vukićević i Bušlje.

Rival Srbije u finalu biće pobjednik meča između Španije i Italije, dok će poraženi iz tog duela odmjeriti snage sa Hrvatima u borbi za bronzu.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com