OTMIČARI VUKLI 500 METARA DEDU JELENE ĐOKOVIĆ PA GA VEZALI ZA BANDERU: Od Novakove porodice tražili 2.000.000 eura! - Volim Podgoricu

OTMIČARI VUKLI 500 METARA DEDU JELENE ĐOKOVIĆ PA GA VEZALI ZA BANDERU: Od Novakove porodice tražili 2.000.000 eura!

Dvojica pljačkaša maskirana čarapama usred noći upala u kuću Milosava Radisavljevića, oteli mu mobilni pun slika Noletove familije i 26.000 dinara, pa ga odvukli 500 metara od kuće i vezali lisicama za stub

Milosava Radisavljevića (80), dedu Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića, u noći između srijede i četvrtka iz njegove kuće u Ljigu otela su dvojica maskiranih napadača, vukla ga oko 500 metara i potom lisicama vezala za banderu usred kukuruzišta!

 

Nesrećnog čovjeka, koji je skoro pet sati proveo dopola u vodi, pronašao je komšija koji je krenuo u baštu. Prizor koji je zatekao bio je jeziv. Već iznemoglom starcu za dalekovod su bile vezane ruke i trup, dok je noge nekako uspio sam da oslobodi.

 

FOTO: DADO ĐILAS

– Čuo sam da neko viče i doziva pomoć, uzeo sam motku i krenu u smeru iz kog je dopirao glas, nisam znao šta me tamo čeka. Skamenio sam se kada sam u šiblju video Milosava. Bio je vezan. Leva ruka mu je bila vezana lisicama za banderu, a desna nekom jakom trakom oko pojasa i za banderu. I noge su mu bile vezane, ali je on to nekako uspeo da strgne. Molio me je da mu dam nož da se odveže, ali ja nisam smeo ništa da diram, pozvao sam policiju i čekao da stignu i da ga oslobode – ispričao je za Kurir Milan Lazić,

komšija koji je pronašao vezanog Jeleninog dedu.

 

Uzeli mu cijelu penziju

 

Prema njegovim rečima, iako izbezumljen, u šoku i promrzao, vezani Milosav rekao mu je da su mu u kuću upala dvojica koja su na glavama imala čarape i da su sa sobom nosili ašov.
– U jednom trenutku mi je rekao: „Komšo, mogao sam da ih pobijem, ali nisam hteo da krvarim kuću“ – otkriva za Kurir čovek koji je pronašao vezanog Jeleninog dedu.

 

FOTO: DADO ĐILAS

Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je potvrdilo da su pripadnici policije u Ljigu pronašli Jeleninog dedu vezanog za metalnu konstrukciju, kao i da on, na sreću, nije imao nikakvih vidljivih povreda. Kako Kurir saznaje, on je juče policiji ispričao da su mu, čim su ušli u kuću u kojoj živi, samo tražili novac.
– Rekao sam da nemam i tada su me izveli iz kuće i vezali za dalekovod. Iz novčanika su mi uzeli penziju, oko 26.000 dinara, i mobilni telefon pun slika Noletove familije – ispričao je navodno Milosav u policiji.

 

Slali poruke sinu

 

Posle oslobađanja nesrećnog starca, predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević za medije je otkrio da su maskirani napadači od porodice tražili otkup od dva miliona evra.
– O svemu smo obavestili Jeleninu majku Veru Matić, koja trenutno boravi u Monte Karlu. Novakova tašta nam je rekla da njenom bratu stižu poruke u kojima se traži dva miliona evra za otkup – otkrio je Lazarević.

 

Vezali ga lisicama za stub u kukuruzu
VEZALI GA LISICAMA ZA STUB U KUKURUZUFOTO: DADO ĐILAS

Da motiv upada maskiranih napadača u kuću nije bila samo pljačka, potvrdile su juče za Kurir i komšije nesrećnog starca.
– Milosavov sin Zoran, kako smo čuli, dobio je nekoliko poruka u kojima traže dva miliona evra kako ne bi učinili nešto nažao njegovom ocu. Nismo sigurni da li su novac tražili kako bi mu otkrili gde su ostavili vezanog Milosava ili da ga ne ubiju. Zoran je telefon u kom ima te poruke predao policiji – kaže komšinica.

HRONOLOGIJA OTMICE

 

– 03.00 Maskirani razbojnici oko tri sata ujutro upali u kuću u kojoj je Milosav bio sam

– 03.15 Tražili od njega da im preda novac i mobilni telefon, što je on i učinio

 

FOTO: DADO ĐILAS

– 04.00 Razbojnici su vukli Milosava 500 metara, kroz njive i vodu, i vezali ga u njivi

 

FOTO: DADO ĐILAS

– 04.40 Napadači su ostavili Milosava vezanog lisicama i trakom za stub

 

– 08.00 Komšija našao Milosava kako zapomaže i traži da ga neko odveže

 

 

Milosav Radisavljević je pronađen je u kukuruzištu, u blizini doma zdravlja, u kom je i pregledan. Policija je, kako saznajemo, morala da iseče stub da bi oslobodila nesrećnog čoveka. Naš izvor otkriva i da su mu, na sreću, otmičari, pre nego što su ga izvukli napolje, dali da obuče jaknu kako se ne bi smrzao.
– U domu zdravlja odmah mu je urađen EKG. Bio je priseban kada su ga doveli, ali je drhtao. Bio je promrzao, noge su mu bile skroz smežurane od vode, a bio je i uplašen. Nisu ga tukli, nije imao povrede, ali je agonija kroz koju je prolazio trajala juče do osam sati ujutro – ispričao je sagovornik Kurira koji je među prvima razgovarao s Jeleninim dedom.

 

 

O tome šta se dogodilo prethodne noći u kući Jeleninog dede, juče niko od Đokovića nije bio u stanju da priča zbog šoka.
– Milosav zbog svih okolnosti nije u stanju da daje izjave medijima, baš kao ni Novak i Jelena, ali zahvaljuju policiji na brzoj reakciji. Zbog činjenice da je istraga još u toku, javnost se moli za razumevanje – navodi se u saopštenju porodice Đoković.

 

 

FOTO: DADO ĐILAS

Milosavov brat Milan Radisavljević rekao je za Kurir da se juče tokom dana nije čuo s Jelenom, ali da Novak čini sve što je neophodno da pomogne. Milan, međutim, nije želeo da govorio o tome kakve je konkretno korake preduzeo proslavljeni teniser.
– Dobro je, nisu ga povredili. Ipak, on posle svega ne izgleda baš najbolje, snužden je, teško je podneo sve ovo. Ne znam šta bih vam rekao, ne osećam se baš najbolje zbog svega, još sam u šoku i čekam šta će se dalje dešavati – rekao je Milan za Kurir.
Komšije dede supruge Novaka Đokovića kažu da je Milosav skroman čovek i da nikada nije voleo da eksponira ni sebe, niti unuku i zeta.
– Retko pominje Novaka, ali znamo da je ponosan i na njega i na Jelenu – ispričao je komšija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com