Crna Gora bi profitirala od ekonomskog državljanstva - Volim Podgoricu

Crna Gora bi profitirala od ekonomskog državljanstva

Crna Gora mogla bi mnogo da profitira od ekonomskog državljanstva, i cijela priča u vezi s tim projektom Vlade je ispolitizovana, ocijenio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović. On je istakao da bi Crna Gora trebalo da sprovede taj projekat, jer je model potpuno otvoren i transparentan.

“Sva ta priča je potpuno ispolitizovana. Crna Gora bi trebalo da sprovede taj projekat, jer bi mogla da ima ozbiljne benefite od ekonomskog državljanstva”, istakao je Radulović za Radio Crne Gore, prenosi portal RTCG.

Komentarišući upozorenja iz Evropske komisije EK Radulović je rekao da cijeni konstruktivne kritike.

“Mi smo napravili model koji je potpuno otvoren i transparentan. Vlada odluči koji su to razvojni projekti. Dakle, Vlada odluči koje su to sfere u koje vi možete da ulažete. Ne možete da dođete da kupite kuću na selu i da tražite da vam neko da ekonomsko državljanstvo”, pojasnio je Radulović.

On je istakao da ne vidi apsolutno nijedan problem u vezi s ekonomskim državljanstvom koji bi mogao Crnu Goru da spotakne na putu prema Evropskoj uniji.

“Pri tome smo za sumnjivost eventualnih aplikanata potpuno otvorili vrata da, ko od stranih partnera EK ili nekog drugog provjerava bonitet, dakle da angažuje ljude i agente, a mi ćemo ih platiti. Ne vidim da smo prekršili bilo gdje načelo transparentnosti ili načina dobrog ekonomskog ponašanja”, ističe Radulović.

Portal RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com