Ratuju “škaljari” i “kavčani”, istražuje se da li je advokat poslednja žrtva - Volim Podgoricu

Ratuju “škaljari” i “kavčani”, istražuje se da li je advokat poslednja žrtva

Petar (26), sin ubijenog Dragoslava Ognjanovića, jedini je neposredni svjedok koji je prisustvovao ubistvu advokata, a on, prema nezvaničnim saznanjima srpskih medija, nije prepoznao muškarca koji mu je likvidirao oca.

 Premda u ovom trenutku postoje određeni tragovi koji će policiji pomoći prilikom identifikacije napadača na Dragoslava Mišu Ognjanovića, direktnih svjedoka likvidacije, čini se, nema, piše Blic.

Jedini koji bi mogao da da neposredne informacije o plaćeniku koji je likvidirao advokata porodice Bojović je Ognjanovićev sin, koji je i sam mogao biti teško povrijeđen u napadu na oca.

Mlađi Ognjanović je zato odmah po zločinu razgovarao sa inspektorima.

Prema nezvaničnim informacijama, on je i dao početni opis napadača – muškarca obučenog u crno sa kačketom na glavi, visine oko 180 centimetara – a takođe je rekao i da ga nije prepoznao.

Ta informacija pokazuje da se ovdje definitivno ne radi o privatnom sukobu, već o plaćenom ubistvu. Petar Ognjanović je, inače, advokatski pripravnik u očevoj kancelariji, u kojoj je počeo da radi nakon što je diplomirao na Pravnom fakultetu.

Ognjanović je likvidiran u subotu uveče ispred zgrade na Novom Beogradu. On je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici antifašističke borbe. Policija intenzivno traga za napadačima.

Prema pisanju Novosti hice izautomatskog oružja ispalio je profesionalac, i to iz “škorpiona” ili “duge devetke”. Još je u toku vještačenje čaura pronađenih na mjestu događaja. Ubica se nije plašio ni svedoka. Jedan od hitaca pogodio je advokatovog sina Petra (26) i ranio ga u ruku.

11b620x0

Sa mjesta ubistva, foto:Novosti

Operativci beogradske policije detaljno su pregledali kancelariju i dokumentaciju Ognjanovića, u nadi da će nabasati na trag koji bi istragu odveo u pravom smjeru. Pročešljani su brojni papiri, fascikle sa slučajevima, ali i prepiske na kompjuterima. Pregledani su i mobilni telefoni. Pored uviđaja na mjestu zločina, bio je to prvi korak u potrazi za mogućim motivom ove likvidacije.

Ognjanović bio veza Luke Bojovića sa svijetom van zatvorskih zidina

Inspektori su, kako saznaju Novosti, u prvi plan stavili njegov odnos sa Lukom Bojovićem, ali i vođama i određenim pripadnicima “škaljarskog klana”. Ove dvije kriminalne ekipe u poslednje vrijeme često su “djelovale” kao jedna, a poslednjih mjeseci našle su se na meti egzekutora, koji su likvidirali više ljudi.

Poznavaoci prilika u podzemlju navode da su iza oba klana veliki krvavi tragovi i da je sada došlo vrijeme za osvetu. Neki su od meta postali ubice i obrnuto.

– Istražuje se da li je advokat poslednja žrtva u ratu dva klana i ko se kome tu sada priklonio – navodi sagovornik “Novosti”.

– Ratuju “škaljari” i “kavčani”, ali su u sukobu bili i Bojovići i Šaranovići. Oba brata Šaranović su likvidirana, ali očigledno se s tom nekom krvnom osvetom nije stalo. Ipak, nije riječ samo o tome, već i trgovini narkoticima.

Poslednjih mjeseci ubijeno je više ljudi koji se dovode u vezu sa Bojovićem, ali i jednim od njegovih najbližih saradnika – Filipom Koraćem. Advokat Ognjanović zastupao je i ovog drugog. Nijedna od tih likvidacija zasad nije rasvijetljena.

Istražuje se njegova uloga kao branjenika medijski gotovo najpropraćenijih slučajeva. Važio je za jednog od najboljih krivičara u zemlji, a zastupao je kako bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića tako i okorele kriminalce i šefove mafije. Negdje u tom miljeu policija sada i traži mogućeg organizatora zločina.

– Ognjanović nije bio običan branilac i samo advokat – navodi sagovornik “Novosti”.

– Konkretno, sa Lukom Bojovićem, koga je zastupao u svim sudskim sporovima, kako u zemlji tako i inostranstvu, bio je veliki prijatelj. Ali i više od toga. Navodno, savjetovao ga je i prenosio mu poruke. Bio je njegova veza sa svijetom van zatvorskih zidina. Ta konekcija je postala dublja posle ubistva Lukinog brata Nikole, ali i posle smrti oca Vuka Bojovića- piše beogradski list.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com