Zavod Aca Đukanovića dobio posao od Opštine Budva - Volim Podgoricu

Zavod Aca Đukanovića dobio posao od Opštine Budva

Opština Budva zaključila je ugovor sa Republičkim zavodom za urbanizam i projektovanje (RZUP) iz Podgorice, kome je povjerena revizija projekta izgradnje javne rasvjete od tunela Žuta greda do skretanja za plažu Jaz.

Zavod, čiji je većinski vlasnik Aco Đukanović, brat predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, prvorangiran je na javnom pozivu koji je Opština Budva početkom jula raspisala.

Ponuda Zavoda iznosila je 1.900 eura, 100 eura manje od cijene usluge koju je Opština Budva precizirala konkursom.

U ugovoru koji je objavljen na sajtu lokalne uprave navodi se da će Opština uplatiti novac RZUP-u u roku od 20 dana, nakon što im bude dostavljen račun, a Zavod sa druge strane se obavezuje da izvrši reviziju projekta.

Ovo je samo jedan od projekata koji lokalna uprava realizuje kako bi se modernizovale dotrajale saobraćajnice na području od Jaza do Buljarice.

Opština Budva je nedavno objavila javni poziv za asfaltiranje i modernizaciju gradskih i prigradskih saobraćajnica u u iznosu od skoro 1,3 miliona eura.

„Imajući u vidu da su građani prilikom usvajanja Investicionog plana koji je sastavni dio budžeta za 2018. na javnim raspravama istakli najviše primjedbvi na postojeću dotrajalu putnu infrastrukturu, Opština je uvažavajući sve zahtjeve i inicijative građana opredijelila 1,3 miliona eura za rješavanje ovog prioritetnog problema“, navedeno je u javnom pozivu lokalne uprave.

Tender je objavljen tokom ljeta, kada je na snazi zabrana izvođenja radova, kako bi se cijela procedura obavila i izabrao ponuđač, koji bi već nakon sezone mogao da započne da radi.

„Opština je predvidjela znatno strožije uslove za učešće na ovom tenderu, pa pored garancije ponude i garancije za dobro izvršenje ugovora, predvijedla je i garanciju kao sredstvo obezbjeđenja koja se odnosi na garantni rok od tri godine, kako bi se zaštitila od neozbiljnih ponuda i ponuđača, koji su često bili angažovani ranijih godina na istrim ili sličnim poslovima“, naveli su u lokalnoj upravi.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com