Aktivirali se i najpasivniji - Volim Podgoricu

Aktivirali se i najpasivniji

Tokom nedavno završene sjednice primijećena je veća aktivnost poslanika koji do sad nisu spadali u grupu aktivnih  na plenarnim sjednicama posebno Petra Ivanovića, Draginje Vuksanović Stanković i Branimira Gvozdenovića, saopšteno je iz NVO MANS.

Poslednja,  12 sjednice I redovnog proljećnog zasijedanja imala je 18 tačaka dnevnog reda a trajala 73 sata. Tokom sjednice pojedini poslanici koji su do sad spadali u grupu srednje i slabo aktivnih su se češće javljali za riječ u odnosu na prethodni period.

Poslanik DPS-a, Petar Ivanović, procenutalno je najviše povećao sopstveni indeks tokom poslednje sjednice, uglavnom u ulozi predlagača zakona. On je u prethodnom period spadao u grupu srednje aktivnih poslanika. Poslanica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković imala je brojne diskusije na poslednjoj sjednici, iako joj je indeks aktivnosti nizak zbog učešća u bojkotu. Dok je poslaniku DPS-a i potpredsjedniku Skupštine, Branimiru Gvozdenoviću indeks  porastao uglavnom zbog većeg broja proceduralnih reakcija,kazali su iz ove NVO.

Međutim, list najaktivnijih poslanika nije se značajnije promijenila. Poslanik DF-a Branko Radulović je i dalje na prvom mjestu. Za njim slijedi poslanica DF-a Branka Bošnjak dok je na trećem mjestu nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović. Četvrti a ujedno prvi iz redova vladajuće koalicije je poslanik Liberalne Partije, Andrija Popović.

U tabeli koja slijedi, možete pogledati listu 10 najaktivnijh poslanika u Skupštini Crne Gore

INDEKS AKTIVNOSTI POSLANIKA OD NOVEMBRA 15. 2017. DO AVGUSTA 2018. GODINE
dr Branko Radulović DF 8,30
doc. dr Branka Bošnjak DF 6,68
Aleksandar Damjanović Nezavisni poslanik 5,85
Andrija Popović SD I LP 5,47
Marta Šćepanović DPS 4,32
Goran Danilović Nezavisni poslanik 4,14
Predrag Sekulić DPS 4,01
Milutin Đukanović DF 3,84
Jovan Jole Vučurović DF 3,80
Predrag Bulatović DF 3,79

Kada ja riječ o aktivnostima poslaničkih klubova, najaktivniji je onaj DF-a. Najveći poslanički klub, DPS, se nalazi na trećem mjestu. Važno je napomenuti da je poslanički klub SDP-a u Skupštini aktivan od prekida bojkota prije dva mjeseca.

Poslanički klubovi Indeks
DF 2,99
SD I LP 2,81
DPS 1,62
Bošnjačka stranka, Koalicija „Albanci odlučno“ i HGI 1,56
SDP 1,31

,,MANS pozdravlja dodatni angažman koji su poslanici demonstrirali tokom poslednje sjednice i nada se da će i u buduće ovakva vrsta monitoring biti podstrek za sve poslanike da savjesnije i odgovornije obavljaju svoju dužnost”, zaključili su iz Mans-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com