PODGORICA: Vrtić gradili za 340, upisali 700 mališana - Volim Podgoricu

PODGORICA: Vrtić gradili za 340, upisali 700 mališana

 I u novoj školskoj godini učionice u JPU Đina Vrbica biće prebukirane bez obzira na gradnju vrtića na Starom aerodromu i otvaranju objekta u Staroj varoši. Vuk Stanišić, direktor JPU Đina Vrbica, ističe da će sva djeca biti upisana, a da su dokumenta predata za 4.700 mališana. Veliko interesovanje je za novi vrtić na Starom aerodromu. Tamo je stiglo 700 prijava, a vrtić može da primi svega 340 mališana.

“Za oko 700 djece je predato zahtjeva za upis u vrtić na Starom aerodromu i biće svi upisani. To nije politika naše ustanove, već strategija države da se poveća sveobuhvat djece u predškolskom obrazovanju. U svim vrtićima sva djeca će biti primljena. Što se tiče vrtića na Starom aerodromu duplo je veći broj prijavljene djece nego što je to predviđeno”, navodi Stanišić.

Kako Stanišić ističe, stanje je ipak bolje.

“U prethodnom periodu imali ste četiri puta veći broj upisane djece od kapaciteta. I ove godine će biti veći broj djece ali bolje nego što je to bilo ranijih godina. Biće upisano oko 4.700 djece u našim vrtićima. Prebukiranost će biti, odnosno veći broj djece nego što je zakonska norma, ali bolja je situacija nego prethodnom periodu. Bilo je grupa sa preko 90 djece, a sada toga neće biti”,rekao je Stanišić.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com