SASTANAK MINISTARA UNUTRAŠNJIH POSLOVA SRBIJE I CRNE GORE: Najavili snažniju borbu protiv klanova - Volim Podgoricu

SASTANAK MINISTARA UNUTRAŠNJIH POSLOVA SRBIJE I CRNE GORE: Najavili snažniju borbu protiv klanova

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije Mevludin Nuhodžić i Nebojša Stefanović poručili su da će pojačati i intenzivirati borbu protiv organizovanog kriminala. Oni su se juče sastali u Beogradu, gdje su potpisali sedam sporazuma i dva protokola o pograničnom saobraćaju i graničnoj kontroli.

Nuhodžić i Stefanović poručili su kriminalcima da će im se suprotstaviti još jače i još snažnije i da će stati na put organizovanim kriminalnim grupama. Nuhodžić je istakao da od države niko nije jači, ne može biti jači i neće biti jači. On je naglasio da je saradnja sa Srbijom intenzivna po svim pitanjima, prije svega u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i ilegalnih migracija.
– Tim pitanjima ćemo, kao i do sada, posvećivati punu profesionalnu pažnju i nastavićemo da radimo zajednički na jačanju borbe protiv ovih prijetnji koje su prisutne u naše dvije države. Dosadašnja saradnja i zajedničke aktivnosti policija naše dvije zemlje dale su značajne rezultate na lociranju lica koja se međunarodno potražuju, na presijecanju kanala trgovine narkoticima i na rasvjetljavanju teških krivičnih djela počinjenih na teritoriji Crne Gore i Srbije – kazao je Nuhodžić.
Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović podsjetio je da je razmjena informacija između dva ministarstva i kroz različite zajedničke operativne timove svakodnevna.

– Razgovarali smo o aktuelnim dešavanjima na našim prostorima i unapređenju saradnje kako bismo djelujući efikasno, snažno i odlučno osigurali potpunu bezbjednost naših građana. U borbi protiv organizovanog kriminala mi nemamo drugi izbor nego da pobijedimo i pokažemo građanima i Srbije i Crne Gore da zajedničkim radom, saradnjom i razmjenom informacija možemo da slomimo organizovani kriminal i uhapsimo sve one koji su organizatori ili izvršioci nekih od najtežih krivičnih djela – rekao je Stefanović.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com