(FOTO) SPRIJEČENA JOŠ JEDNA LIKVIDACIJA! Vlasnik „Audija Q7“ za dlaku izbjegao smrt - Volim Podgoricu

(FOTO) SPRIJEČENA JOŠ JEDNA LIKVIDACIJA! Vlasnik „Audija Q7“ za dlaku izbjegao smrt

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su pravovremenim mjerama i radnjama, zajedno sa službenicima Grupe za antiterorističke preglede, koordiniranim aktivnostima spriječili planiranu likvidaciju u Rožajama, saopsteno je iz policije.

Improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, koja je bila zakačena ispod vozila koje koristi A.H, je deaktivirana na licu mjesta od strane službenika Grupe za antiterorističke preglede. Iz policije navode da je ova eksplozivna naprava bila postavljena radi aktiviranja daljinskim putem.

“Naime, službenici OB Rožaje su danas, 03.08.2018. godine, oko 10,45 časova, obaviješteni da se ispod vozila „Audi Q7“, koje koristi A.H, a koje se nalazilo u dvorištu njegove porodične kuće u Rožajama, nalazi sumnjivi predmet za koji se pretpostavlja da je eksplozivna naprava.

Na lice mjesta su odmah upućeni službenici OB Rožaje radi obezbjeđivanja lica mjesta do dolaska Grupe za antiterorističke preglede Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata. O događaju je odmah obaviješten i državni tužilac u ODT u Rožajama”, kaže se u saopstenju.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, kojom prilikom je ustanovljeno da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi velike razorne moći, koja je sadržala veliku količinu TNT-a. Ova eksplozivna naprava je bila povezana sa elektronskom pločom na kojoj se nalazila SIM kartica, kao i detonatorska kapisla koja služi za aktiviranje eksplozivne naprave na daljinu.

Improviozovana eksplozivna naprava je deaktivirana od strane službenika Grupe za antiterorističke preglede, čime su spriječene eventualne posljedice po život i tijelo i imovinu koje su mogle nastati aktiviranjem ove naprave.

Svi izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Biće preduzete i druge policijsko – tužilačke mjere i radnje radi identifikovanja lica koje je počinilo krivična djela izazovanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kako je tužilac i kvalifikovao ovaj događaj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com