PUTOVALA OD PG DO HERCEG NOVOG I OSTALA U ČUDU: Gdje su ti TURISTI koji će nam ostaviti MILIJARDU? - Volim Podgoricu

PUTOVALA OD PG DO HERCEG NOVOG I OSTALA U ČUDU: Gdje su ti TURISTI koji će nam ostaviti MILIJARDU?

Prvi je avgust datum kada je, svake sezone, najveća smjena turista i najveći priliv gostiju, a obzirom na saopštenja nadležnih očekivala sam haos na putevima zbog “ogromnog” broja novopristiglih i velikog broja odlazećih turista

Podgoričanka, koja je 1. avgusta putovala od Podgorice do Herceg Novog, kako je navela u pismu portalu Volim Podgoricu, ostala je u čudu jer je, na osnovu medijskih izjava iz Ministarstva turizma i Nacionalne turističke organizacije, očekivala, ni manje ni više nego kolone vozila, zastoje u saobraćaju, i kilometarsku kolonu na trajektu.

Od svega toga – ništa.

“Ni sama ne znam koliko sam puta svakog ljeta prošla tu relaciju, i znam kakav je prvi avgust, i onih godina koje nisu bile “rekordne” kao ova, kao što tvrde iz resornog ministarstva i Turističke organizacije. Dakle, prvi je avgust datum kada je, svake sezone, najveća smjena turista i najveći priliv gostiju, a obzirom na saopštenja nadležnih očekivala sam haos na putevima zbog “ogromnog” broja novopristiglih i velikog broja odlazećih turista. Ostala sam u čudu – kroz Budvu sam prošla lagano, kroz Tivat još brže, na trajektu je u Lepetanima čekalo svega nekoliko automobila, u Kamenarima takodje. Možda je povećan broj trajekata, ali sam jedna od onih koji se sjećaju tih sezona čije rekorde “ruši”  ministar turizma i direktorica NTO. Kolone su sa obje strane bile kilometarske, čekalo se i po par sati”, navodi naša čitateljka.

SPEKTAKULARAN REZULTAT: Prihodi od turizma će preći milijardu

Ona dodaje da njeni brojni poznanici i prijatelji u Herceg Novom, tvrde da su im prometi oko 30 odsto manji nego lani u istom periodu.

“Par plaža na kojima sam bila ova dva dana su gotovo poluprazne. Bez problema smo našli mjesto za peškire, plažni restorani poluprazni. Pa, gdje su ti ljudi? Živimo li u istoj državi sa gospodom koji kreiraju turističku politiku, i jesmo li učili istu matematiku?”, čudi se ova Podgoričanka koja godinama ljetuje u Herceg Novom.

“Iskreno mi je – zaključuje – žao zbog ljudi koji žive od turizma jer ni oni ne mogu da “izbroje” te turiste, a još teže mogu da “izbroje” taj novac koji ti turisti ostavljaju u Crnoj Gori”.

1 komentar

  1. kakvi ste vi dusmani. evo par dana objavljujete samo textove da nema nikog na primorju. ponavljate se..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com