DOŠLI U HOTEL “PLAŽU” NA ODMOR PA POBJEGLI GLAVOM BEZ OBZIRA: Kada vidite zbog čega, i vi biste pobjegli - Volim Podgoricu

DOŠLI U HOTEL “PLAŽU” NA ODMOR PA POBJEGLI GLAVOM BEZ OBZIRA: Kada vidite zbog čega, i vi biste pobjegli

Prijatelji jedne Novljanke rezervisali su smještaj u, nekada elitnom crnogorskom Hotelu “Plaža” u Herceg Novom, ali su, kada su vidjeli gdje su došli, pobjegli glavom bez obzira.

Novljanka, koja je došla da se vidi sa njima u hotelskoj sobi, takodje je bila šokirana kada je vidjela kako izgleda WC.

“Mene je bilo stid kada sam ušla u kupatilo. Oni su napustili hotel”, napisala je ova Novljanka na društvenim mrežama i postavila fotografiju kupatila.

Inače, Hotel “Plaža” je  u sastavu jednog od najvećih hotelsko turističkih preduzeća u bivšoj Jugoslaviji, HTP “Boka” koje je crnogorska Vlada prodala 2007. godine kompaniji Vektra Montenegro Dragana Brkovića. On se obavezao da u naredne tri godine investira 50 miliona eura.

Umjesto renoviranja postojećih i gradnje novih hotela, Boka je nedavno izišla iz stečaja a Vektra Montenegro pokušava da unovči preostalu imovinu nekadašnjeg hotelskog giganta.

Već je prodat značajan dio imovine ovog preduzeća, a Herceg Novi već deceniju – koja se poklopila sa prodajom “Boke” Vektri, ima problem nedostatka hotelskog smjestaja.

Od svih hotela nekadasnje “Boke” u funkciji je jedino Hotel “Plaža”, a u kakvom je stanju najbolje govori fotografija iznad.

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada eura. Prodaje se i motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i zemljište kod bivšeg hotela Rivijera Njivice na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Hotelsko-turističko preduzeće „Boka“ godinama je predstavljalo ključnog nosioca razvoja turističke privrede u Herceg Novom. Uoči privatizacije, u kompaniji su bila zaposlena 222 radnika, dok je u vlasništvu turističkog kompleksa bilo preko 126 hiljada kvadrata zemljišta i blizu 50 hiljada kvadrata objekata, poput nekada prestižnih hotela „Plaža“, „Tamaris“ i „Igalo“, ili restorana „Žanjice“ na Luštici, te „Galeba“ i „Levangera“ u Novom. Svi turistički objekti nalaze se na atraktivnim lokacijama hercegnovskog zaliva.

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com