Milačić: Čemu se nadaju oni koji slave “Oluju”? - Volim Podgoricu

Milačić: Čemu se nadaju oni koji slave “Oluju”?

Delegacija Prave Crne Gore, koju su činili predsjednik Marko Milačić, generalni sekretar Vladislav Dajković i portparol stranke Isidora Krsmanović, učestvovali su, na poziv Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske, u obilježavanju pomena žrtvama “Oluje”, koji se održao u Bačkoj Palanci četvrtog avgusta.

 

Predsjednik Prave, Marko Milačić je istakao: “Čast mi je što imam priliku da već drugu godinu zaredom, učestvujem u obilježavanju godišnjice “Oluje” i na skroman način pružim podršku našem narodu koji je, ni kriv ni dužan, preživio ratni egzodus devedesetih godina u Hrvatskoj.

 

Podsjetiću, tada je, bez najave i na stravičan način, ubijeno preko 2000, a protjerano preko 200 000 Srba, mahom žena i djece, sa svojih ognjišta. Tu se taj, bez sumnje krvavi, pir nije završio: uništeno je 25 000 domova, spaljeno 78 crkava, a srušeno 181 groblje, dok je ostala materijalna šteta nemjerljiva.

 

Ono što posebno boli jeste činjenica da za ovo, bez sumnje najveće etničko čišćenje posle Drugog svjetskog rata, ne samo da niko nije odgovarao – već se dan godišnjice “Oluje” u Hrvatskoj, članici EU, proslavlja kao nacionalni praznik i ponos države.

 

Nevjerovatno je da neka država, pritom članica Evropske unije, slavi – umjesto da se izvini – protjerivanje iz sopstvenih kuća 250 000 i ubistvo 2000 ljudi, pa da su i najveći krivci – a ne obični ljudi (mahom nejač poput djece i staraca). Pitamo: čemu se takvi “slavljenici” nadaju? Pa zar su bebe u naručju majki ratni zločinci?

 

U konačnom, ono što je sigurno jeste da narod u Crnoj Gori ne zaboravlja žrtve naših sunarodnika nastradalih u “Oluji” i uvijek će ih se, sa posebnim pijetetom, sjećati.” zaključio je Milačić.

 

Događaj obilježavanja “Oluje” prethodi sastanku delegacije Prave Crne Gore sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com