Ovo je crnogorski oficir koji je prisustvovao proslavi “Oluje” u Kninu: Rodom je iz Nikšića, učestvovao u akciji “Orlov let” (FOTO) - Volim Podgoricu

Ovo je crnogorski oficir koji je prisustvovao proslavi “Oluje” u Kninu: Rodom je iz Nikšića, učestvovao u akciji “Orlov let” (FOTO)

Crnogorski oficir koji je prisustvovao prolavi “Oluje” u Kninu i time izazvao salvu osuda i u Srbiji, i u Crnoj Gori, jeste pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića, saznaje Borba.

Mašulović je, kako prenosi Borba, jedan od najodanijih kadrova DPS-a, a većinu svoje karijere je proveo u poliicji i u ANB-u. Bio je načelnik Odeljenja bezbjednosti u Kotoru, a od 2004. šef Centra bezbjednosti Herceg-Novi.

Prisustvo crnogorskog predsednika razočaralo je mnoge Printskrin: HRT1

Kada je Veselin Veljović imenovan za direktora Uprave policije, oktobra 2005, Mašulović postaje šef Uprave kriminalističke policije. U tom svojstvu je bio jedan od protagonista policijske akcije “Orlov let”. U novembru 2006, kada je ministar inostranih poslova prvi put postao Milan Roćen, Mašulović je imenovan za rukovodioca Službe za informativno-bezbjednosnu i tehničku podršku MIP-a.

U septembru 2008. Mašulović prelazi u ANB i biva postavljen za šefa Centra za Podgoricu. Međutim, sa te funkcije je ubrzo smijenjen, pa je ubrzo prešao u Ministarstvo odbrane.

Hrvati proslavili dan kada su pobili 2.000 ljudi i proterali 250.000 Foto: AP/Tanjug

U Ministarstvu odbrane Crne Gore je bio pomoćnik ministra, Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u dva mandata, sve do dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, kada je angažovan na poziciji Savetnika ministra odbrane za bezbjednosnu i odbrambenu politiku. Nakon toga je proizveden u čin pukovnika Vojske Crne Gore, a potom i postavljen na dužnost načelnika Odeljenja za obavještajno-izviđačke poslove (G2). Sada obavlja dužnost vojnog atašea – izaslanika odbrane u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, velika prašina u javnosti podigla se nakon objavljivanja snimka iz Knina na proslavi operacije Oluja, gdje se u prvim redovima video i oficir Vojske Crne Gore.

(Telegraf.rs/Borba)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com