BAHATI POSLOVOĐA: Žalite se kome god oćete ne možete mi ništa - Volim Podgoricu

BAHATI POSLOVOĐA: Žalite se kome god oćete ne možete mi ništa  

Mještani naselja Budva centar, iz Ulice žrtava fašizma centar, negoduju zbog nesnosne buke, koja već godinu dana, tokom 24 sata dnevno, dolazi iz auto praonice “Car Wellnes & Spa”, koja posluje u sastavu “Carević” d.o.o. Budva.

Auto praonica se nalazi na svega desetak metara od stambene zgrade i mještani su prinuđeni bili da naprave peticiju kako bi natjerali nadležne da reaguju. Nezadovoljni mještani navode da već godinu dana vode borbu da se spase od neodgovornih pojedinaca, koji ih uzurpiraju tokom 24 sata dnevno, a naročito je to izraženo u večernjim satima, kada ne mogu da dobiju malo tišine.

Mještani ističu, pišu Dnevne novine, da su nadležni dozvolili objekat koji ne pripada ovom dijelu grada.

“Napravili su praonicu, koja posluje gotovo u centru grada. Ovo mjesto se i zove Budva centar, pa je i logično da praonica ne može biti u centru grada, već u vangradskoj zoni. Ipak, ne možemo da pređemo preko toga što praonica već punu godinu ne poštuje radno vrijeme od šest do 24 sata, propisano shodno odluci o radnom vremenu opštine Budva, već samovoljno rade od 00 do 24 sata. To je nedopustivo i više ne možemo da trpimo to”, kazala je Dnevnim novinama Violeta Bojbaša, jedna od nezadovoljnih mještana tog naselja.

Ističe da i zimi i ljeti rade cijelu noć, a da to ljeti ima negativan uticaj i na turizam, kojim se bave mnogi mještani, što na turiste ostavlja veoma ružnu sliku.

“N evjerovatna je buka kada se peru autobusi ili taksi vozila u tri sata poslije ponoći, a tako je tokom cijele godine. Bezbroj puta smo se obraćali komunalnoj policiji i inspekciji, ali očigledno da su sve te naše prijave bile uzaludne. Preksinoć, u 12.40 sati, sam zvala komunalnu policiju, nakon čega su ubrzo i došli, malo popričali sa ljudima iz praonice i otišli. Praonica je uredno radila cijelu noć, a tako je svaki put”, poručuje Bojbaša.

Zbog nerada nadležnih, Bojbaša je bila prinuđena da sama porazgovara sa poslovođom objekta.

“Na molbu koju sam uputila poslovođi Igoru Careviću, koji je inače bratanić budućeg predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića, na koga se i vodi firma, da se pridržavaju radnog vremena, jer više ne možemo da izdržimo, rekao mi je “neću da prekidam rad, žalite se kome god oćete, ne možete mi ništa”, te da samo gubimo vrijeme. Što je najgore, to je i istina, jer smo se obraćali i predsjedniku opštine i svim nadležnim službama, ali sve je isto kao i prije godinu dana”, kazala je Bojbaša.

Mještani navode da su u saznanju da je prije desetak dana vlasniku praonice napisana kazna zbog nepoštovanja radnog vremena, ali da je to baš rijetkost, ako ne i jedina kazna za 365 dana nepoštovanja radnog vremena.

Dnevne novine

3 komentara

  1. We still cannot quite think I’m able to often be some checking important points positioned on your webblog. Our neighbors and i are sincerely thankful with your generosity as well as giving me possibility pursue our chosen profession path. I appreciate you information I became with the web-site.

  2. Spot lets start on this write-up, I honestly believe this amazing site requirements a great deal more consideration. I’ll apt to be again to learn to read additional, many thanks for that info.

  3. There are some fascinating closing dates on this article but I don’t know if I see all of them middle to heart. There may be some validity however I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as nicely

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com