Home / NOVOSTI / U Francuskoj evakuisano 1,6 hiljada osoba

U Francuskoj evakuisano 1,6 hiljada osoba

Stotine spasilaca je uz pomoć helikoptera evakuisalo oko 1,6 hiljada osoba, u regionima Gard, Ardeš i Drom na jugu Francuske zbog obilnih kiša i poplava.Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske je saopšteno da su danas u tim regionima obilne kiše uzrokovale poplave i pretvorile rijeke i potoke u bujice.

Resorni ministar Zzerar Kolomb, kazao je da je najviše pogođen region Gard, gdje je 119 djece, uglavnom iz Njemačke evakuisano iz kampa Sen Žilijen de Peirolas, prenosi B92.

Najviši regionalni zvaničnik, Tijeri Duse, rekao je da je iz pet kampova evakuisano oko 750 osoba.

Kako se navodi, angažovan je i tim ronilaca, jer je prijavljen nestanak muškarca iz Njemačke, koji je radio kao posmatrač u kampu Sen Žilijen de Peirolas i za koga se pretpostavlja da su ga odnele vode dok se nalazio u svom automobilu.

Duse je kazao da je deset osoba zadobilo povrede u gradu Banjol Sir Sez na rijeci Sez, a među njima je i četvoro djece iz Njemačke, koja su hospitalizovana zbog hipotermije.

U akciji spašavanja učestvuje 400 vatrogasaca i pripadnika žandarmerije, od kojih su mnogi poslati iz okolnih regiona, a navodi se i da su brojni okolni putevi i dalje zatvoreni za saobraćaj.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com