CRNOGORSKI OFICIR KOJI JE PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU „OLUJE“ REDOVAN PROFESOR NA UDG - Volim Podgoricu

CRNOGORSKI OFICIR KOJI JE PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU „OLUJE“ REDOVAN PROFESOR NA UDG

Vojno-diplomatski predstavnik Crne Gore u Hrvatskoj Ivan Mašulović redovni je profesor na Univerzitetu Donja Gorica (UDG), čiji je suvlasnik predsjednik države i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović. Mašulović predaje na Humanističkim studijama.
Prema podacima iz imovinskog kartona, koji je predao Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), Mašulović je lani na UDG zaradio nepunih 700, odnosno 58,33 eura mjesečno. Kao vojno-diplomatski predstavnik u Hrvatskoj mjesečno zarađuje 3.000 eura. Vlasnik je stana od 92 kvadrata u Podgorici i garaže od 13 metara kvadratnih. Ima „golf 5 plus“ iz 2007. godine.
Njegova supruga Biljana zaposlena je u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), gdje joj je mjesečna plata 420 eura. Ona ima stan od 53 kvadrata, koji je, kako je precizirano, stekla prodajom imovine.

Mašulović, kako se navodi u njegovom imovinskom izvještaju, ima dva zaduženja „po povoljnim uslovima“. Jedno je nastalo 1. januara 2005. i iznosi 30.000 eura, a mjesečna rata 490. Drugo zaduženje je nastalo 1. januara 2002. i iznosi 20.000 eura, za čiju otplatu mjesečno daje 306 eura.
U Mašulovićevoj biografiji objavljenoj na sajtu UDG navodi se da je redovni profesor na Humanističkim studijama, na predmetu Nacionalna bezbjednost Crne Gore. Kako piše, profesor je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, na smjeru Kriminalistika i bezbjednost, na predmetima Nacionalna bezbjednost i Sistemi bezbjednosti, kao i na Diplomatskoj akademiji „Gavro Vuković“.

Prije poslednje dužnosti, radio je u Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB). Bio je savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za bezbjednosne integracije.
Nedugo nakon dolaska Predraga Boškovića u Ministarstvo odbrane, bio je na čelu Direktorata za politiku odbrane u dva mandata. U njegovoj biografiji se navodi da je dobijanjem pozivnice za članstvo u NATO, angažovan na poziciji savjetnika ministra odbrane za bezbjednosnu i odbrambenu politiku, poslije čega je dobio čin pukovnika i postavljen na dužnost načelnika Odjeljenja za obavještajno-izviđačke poslove u Generalštabu VCG.

Mašulović je u fokus javnosti došao prošle nedjelje zbog učešća u obilježavanju 23. godišnjice protjerivanja Srba iz Krajine. Snimljen je u direktnom prenosu Hrvatske radio-televizije (HRT) na tvrđavi u Kninu, uz ikonografiju i zastave „Za dom spremni”, na slavlju povodom etničkog čišćenja u akciji „Oluja“.
Njegovo učešće u veličanju etničkog čišćenja u hrvatskoj vojnoj akciji pod nazivom „Oluja“ izazvalo je veliko negodovanje u Crnoj Gori, jer se radi o vojnoj akciji u kojoj je stradalo preko 2.000 ljudi, 700 se još vodi kao nestalo, a preko 250.000 je protjerano iz Srpske krajine.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com