Evo koliko je NOVCA na ime odštete isplatio KCCG - Volim Podgoricu

Evo koliko je NOVCA na ime odštete isplatio KCCG

Klinički centar je u posljednjih godinu i osam mjeseci zbog raznih ljekarskih propusta, od navodno nesavjesnog liječenja do ostalih grešaka pacijentima ili njihovim porodicama isplatio je odšetetu od 33.625 eura, saopštili su Pobjedi iz Ministarstva zdravlja.

Protiv Kliničkog je pokrenuto 11 sporova, od kojih je osam u toku, jedan je obustavljen usljed smrti tužioca, odnosno stranke, a jedan okončan na način što je djelimično usvojen tužbeni zahtjev za isplatu od 9.625 eura.

“U jednom slučaju porodica pacijenta putem punomoćnika obratila se zahtjevom za vansudsko poravnanje, koje je nakon sprovedene procedure i zaključeno u iznosu od 24.000 eura”, naveli su iz Ministarstva.

Iz KCCG za Pobjedu kažu da dosuđene iznose po osnovu naknade materijalne i nematerijalne štete isplaćuju isključivo iz sopstvenih sredstava, te da to kasnije ne odbijaju od plate zaposlenog.

Kada je u pitanju Opšta bolnica na Cetinju Danilo I, na osnovu presude Višeg suda u Podgorici od 27. novembra 2009. u jednom slučaju isplaćeno je 30.146 eura, dok je po drugoj presudi Osnovnog suda u Podgorici, cetinjska bolnica obavezana da svakog mjeseca, na ime novčane rente zbog trajno povećanih potreba, isplaćuje po 83,35 eura. Ova zdravstvena ustanova tužena je u još dva slučaja, ali sudski postupci nijesu pravosnažno okončani.

Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota Kotor, nije bilo sudskih sporova, niti naplate štete po osnovu “ljekarske greške”, ali je jedan sudski spor protiv ustanove rezultirao dosuđivanjem naknade štete majci zbog smrti sina. U kotorskom Domu zdravlja vodi se jedan spor koji je još u toku.

Pred Osnovnim sudom u Ulcinju protiv barske bolnice pokrenut je postupak radi naknade štete zbog nesavjesnog liječenja, dok su u Opštoj bolnici u Nikšiću u posljednje dvije godine okončana tri postupka u korist ove ustanove.

(Dneven novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com