Markoviću nagrada Opštine Mojkovac: “Ugledom i pozicijom dao prostor za razvoj grada” - Volim Podgoricu

Markoviću nagrada Opštine Mojkovac: “Ugledom i pozicijom dao prostor za razvoj grada”

Premijer Duško Marković je dobitnik mojkovačke opštinske nagrade “13. avgust”. Pored njega to prižnanje su dobili i ljekarka Doma zdravlja dr Ljubinka Mitrović i Marko Ristić, trener iprofesor u srednjoj školi “Vuksan Đukić“.

U obrazloženju žirija, navodi se kako je Marković “vjerujući u resurse svog rodnog grada, koristeći svoj ugled i poziciju, nesebično je godinama davao prostora za razvoj i napredak svog Mojkovca“

“Treba posebno istaći da je, posle višedecenijskih snova Mojkovčana i brojnih obećanja o ostvarenju ski centra Bjelasica, Vlada, na čijem je čelu Marković, prva pokrenula realizaciju infrastrukture, kao preduslova za plansku valorizaciju Bjelasice, odnosno budućeg ski rezorta „Žarski“. To je, zasigurno, najveći razvojni projekat naše opštine u prethodnih 30 godina”, piše u obrazloženju žirija, kojim je predsjedavao Radovan Jovanović.

Premijeru, rodom iz Mojkovca, pripisuje se i angažovanje oko “Jalovišta, nekadašnje ekološke crne tačke i kočnice razvoja“ tog grada. Žiri za dodjelu opštinske nagrade smatra i da je Marković “u svom radu uvijek je imao na umu razvoj Mojkovca i sjevera Crne Gore”.

Navode kako se u svojoj karijeri vodio “onom Andrićevom Na početku svih staza i puteva, u osnovi same misli o njima, stoji oštro i neizbrisivo urezana sta­za kojom sam prvi put slobodno prohodao“.

Dr Mitrović nagradu je zaslužila jer je, kako je obrazloženo, “svojim radom dala značajan doprinos povećanju ukupnog kvaliteta rada Doma zdravlja”.

“U prilog kvalitetu njenog rada ide činjenica da joj je povjerenje ukazano od čak 1.630 pacijenata, danas, kada sa 42 godine radnog staža odlazi u zasluženu penziju. Ona je prihvatila Mojkovac kao svoj drugi zavičaj ali zato i Mojkovac njoj uzvraća s ljubavlju i poštovanjem dodjelom najvećeg opštinskog priznanja”.

Ristić je, prema obrazloženju žirija nagrade “13. avgust”, “trener i stvaralac koji je svojim vježbama tijela i duha stvarao sportiste, rekordere i prvake u bacačkim disciplinama”.

“Broj osvojenih medalja na državnim i prestižnim međunarodim takmičenjima kao i broj državnih rekorda potvrđuju njegove učinke i domete atletskog trenera”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com