Nevrijeme u Crnoj Gori, iz mora spašeno 13 osoba - Volim Podgoricu

Nevrijeme u Crnoj Gori, iz mora spašeno 13 osoba

Jako nevrijeme koje je poslijepodne zahvatilo crnogorsko primorje, napravilo je haos u Baru, a pripadnici Uprave pomorske sigurnosti su za nepunih sat i po iz mora spasili 13 osoba.

Kako je CdM-u kazao načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja Žarko Lukić, Uprava pomorske sigurnosti je već u 16,26 časova aktivirala plovilo za spašavanje i prije nego što je došlo nevrijeme.

FOTO: Jedro.me

“Prvo smo u barsku marinu dopremili čamac sa dvije osobe. Odmah nakon toga, uočili smo jedrilicu kojoj je puklo jedro, a na kojoj se nalazila jedna osoba. Zatim je posada na plovilu ‘Sar 3’, koje se iz Ulcinja vraćalo za Bar, uočila gumenjak sa četiri osobe i još dvije osobe na jednom malom čamcu. I oni su bezbjedno dopremljeni u Luku Bar. U tom istom trenutku nam javljaju da se prevrnulo jedno plovilo, na kojoj su se nalazile dvije osobe. Iza plaže Bigovica pronađen je čamac sa dvije osobe, a spasili smo i još dvije osobe kojima se čamac prevrnuo kod lukobrana“, naveo je Lukić.

FOTO: Jedro.me

Ističe da su za sat i po vremena iz mora spasili 13 osoba.

“Jedna osoba je povrijeđena, radi se o starijem muškarcu koji je pola sata bio u hladnoj vodi i njemu je ukazana pomoć”, kazao je Lukić.

FOTO: Jedro.me

Malo dalje, na magistralnom putu Podgorica-Bar, kod Virpazara, stablo je palo na put i ugrožavalo saobraćaj.

FOTO: Podgorički vremeplov

Sčužba zaštite Bara brzo je izašla na teren i uklonila stablo.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com