Pijani otac brutalno isprebijao sina (2): Monstrum tukao dijete dok se nije onesvjestilo, a onda mlatio i ostatak porodice - Volim Podgoricu

Pijani otac brutalno isprebijao sina (2): Monstrum tukao dijete dok se nije onesvjestilo, a onda mlatio i ostatak porodice

Dvogodišnji mališan iz Skoplja, koga je do nesvjesti pretukao njegov pijani otac F.S. ( 47 ), završio je na dječijoj hirurgiji u Kliničkom centru Majka Tereza, a monstrum u pritvoru.

Na Klinici za dečiju hirurgiju kažu da je dječak kod njih bio primljen sa potresom mozga i u teškom traumatizovanom stanju.

 

– Ima veliki broj hematoma i kontuzija po tijelu. Napravljena su ispitivanja i srećom nema unutrašnjih krvarenja, ali je dijete bilo teško istraumatizovano, pa smo ga sa sedativima morali da smirujemo – izjavio je dr. Vladimir Čadikovski sa Klinike za dečije bolesti.

Dok je njegova supruga Đ.S. bila na poslu, pijani otac F.S. je pre dva dana nasrnuo na svoje četvoro djece. Najmlađeg, dvogodišnjeg sina je tukao sve dok se dete nije onesvestilo.

Kada se oko 18.30 sati Đ. S. vratila sa posla zatekla je četvoro svoje maloletne dece zaključane u sobi. Čim je njen najstariji sin (9) čuo majčin glas i otključao vrata sobe, dojurio je njihov pijani otac i nasrnuo na svoju suprugu, nanoseći joj povrede po tijelu.

Foto – Ilustracija: Telegraf/Pixabay

Žena je nekako uspela da se oslobodi od nasilnika i pobegne u sobu kod dece. Tada je od njih čula da ih je otac sve tukao, a najviše najlmađeg brata.

Posle izvesnog vremena žena je nekako uspela neprimetno da izađe iz stana i svoje dvogodišnje dete i taksijem odvede u Urgentni centar Majka Tereza, gde je mališan zadržan na lečenju.

U razgovoru sa policijskim službenicima, Đ.S. je rekla da ovo nije bilo prvi put da ih njen suprug F.S. tukao i fizički maltretirao.

 

Juče, jedan sat iza ponoći, policija je pronašla i uhapsila nasilnog oca. On je zadržan u pritvoru, a protiv njega će biti podnete prijave za dva krivična dela “telesne povrede u vršenju porodičnog nasilja”.

Kada su dobili informaciju da je otac pretukao suprugu i svoju decu, odmah je reagovao i Centar za socijalni rad grada Skoplja.

– U stalnom smo kontaktu sa klinikom i kad od njih dobijemo informaciju da dete može da napusti bolnicu, ali i usmenu izjavu majke da se ne oseća bezbedno u svom domu, ona i deca će biti smešteni u Centar za žrtve porodičnog nasilja. Oni su i predhodno bili u Centru, ali se nakon mesec dana, na lični zahtev, majka vratila kući. Ali, eto, nasilje se nastavilo. Tražićemo od nadležnog suda da izrekne privremene mere zaštite i njenog supruga pošalje u centar za lečenje zavisnika od alkohola – kaže Nataša Stanojević, direktorka Međuopštinskog centra za socijalni rad.

Otac je i ranije tukao porodicu Foto-ilustracija: Profimedia

Ovo je u poslednjih mesec dana drugi slučaj brutalnog premlaćivanja dece u Skoplju. Na Dečijoj hirurgiji se još uvek se na lečenju nalazi 14-mesečna beba koja je sa teškim povredama glave, prelomima ekstremiteta i u komi bila doneta kod njih. Lekari kažu da je stanje bebe znatno bolje i da će joj po svemu sudeći biti vraćen vid makar na jedno oko.

– Na Klinici za dečije bolesti radim 20 godina i ovako često, ovakve slučajeve nismo imali. To su strašne traume za malu decu – kaže dr Vladimir Čadikovski.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com