ALBANCI OKUPIRALI BUDVU, SRBI LJETUJU U ULCINJU: Ovako izgleda presjek turističke sezone u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

ALBANCI OKUPIRALI BUDVU, SRBI LJETUJU U ULCINJU: Ovako izgleda presjek turističke sezone u Crnoj Gori

U Ulcinju je sve manje gostiju koji su i ovog ljeta zaobišli najjužniju opštinu i odsjeli u susednim i konkurentskim destinacijama. Grad, gdje je albansko stanovništvo većinsko, zaobilaze i oni koji mu prirodno gravitiraju, Albanci i građani Kosova.

Prema podacima Turističke organizacije Budva, u tom gradu je do sada registrovano 17.496 turista iz Albanije i 6.281 gost sa Kosova, što je povećanje za 32, odnosno za čak 40 odsto u odnosu na prošlu godinu, rečeno je “Vijestima”.

I tradicionalni gosti iz Makedonije, ovog ljeta odlučili su da odmor uglavnom provedu u Sutomoru, dok su u Sinđinu većinom građani Kosova koji su ranijih godina ljetovali u Ulcinju.

Za poznatog turističkog biznismena i hotelijera Ganija Resulbegovića, to nije nikakavo iznenađenje.

– Kvalitetan gost nam bježi iz ovog haosa od preglasne muzike i nečistoće. Nije to samo slučaj sa kvalitetnim gostima iz Albanije i sa Kosova, nego i sa klijentelom sa zapada. To sam rekao i na početku sezone i to je nažalost postao trend – kazao je Resulbegović.

– Svako ima pravo da promijeni grad u kome godinama ljetuje i da vidi šta nude druge destinacije. Evo ove godine u Ulicnju brojimo najviše gostiju iz Srbije – kazao je direktor TO Ulcinj Fatmir Đeka.

Rekonstrukcija puta od Ulcinja do vladimirskih Kruta, koji je privremeno pušten u saobraćaj tek početkom jula, kasnila je više od mjesec i mnogi smatraju da je to jedan od razloga što je u gradu do početka avgusta bila osjeka turista.

– Put nema veze sa visokoplatežnom klijentelom o kojoj govorimo. Buking traje od septembra – kazao je Resulbegović.

Iz Opštine Ulcinj juče su upozorili stanodavce i sve koji se bave turističkim djelatnostima da poštuju zakon.

Navode da su problemi “izraženo zauzimanje javnih površina iznošenjem stolica i stolova ispred ugostiteljskih objekata, postavljanje štandova bez odobrenja, neprijavljivanje gostiju, iznošenje smeća van termina predviđenog za odvoz otpada, preglasna muzika, nepropisno parkiranje”.

Vijesti.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com