Home / NOVOSTI / Društvo / ALBANCI OKUPIRALI BUDVU, SRBI LJETUJU U ULCINJU: Ovako izgleda presjek turističke sezone u Crnoj Gori

ALBANCI OKUPIRALI BUDVU, SRBI LJETUJU U ULCINJU: Ovako izgleda presjek turističke sezone u Crnoj Gori

U Ulcinju je sve manje gostiju koji su i ovog ljeta zaobišli najjužniju opštinu i odsjeli u susednim i konkurentskim destinacijama. Grad, gdje je albansko stanovništvo većinsko, zaobilaze i oni koji mu prirodno gravitiraju, Albanci i građani Kosova.

Prema podacima Turističke organizacije Budva, u tom gradu je do sada registrovano 17.496 turista iz Albanije i 6.281 gost sa Kosova, što je povećanje za 32, odnosno za čak 40 odsto u odnosu na prošlu godinu, rečeno je “Vijestima”.

I tradicionalni gosti iz Makedonije, ovog ljeta odlučili su da odmor uglavnom provedu u Sutomoru, dok su u Sinđinu većinom građani Kosova koji su ranijih godina ljetovali u Ulcinju.

Za poznatog turističkog biznismena i hotelijera Ganija Resulbegovića, to nije nikakavo iznenađenje.

– Kvalitetan gost nam bježi iz ovog haosa od preglasne muzike i nečistoće. Nije to samo slučaj sa kvalitetnim gostima iz Albanije i sa Kosova, nego i sa klijentelom sa zapada. To sam rekao i na početku sezone i to je nažalost postao trend – kazao je Resulbegović.

– Svako ima pravo da promijeni grad u kome godinama ljetuje i da vidi šta nude druge destinacije. Evo ove godine u Ulicnju brojimo najviše gostiju iz Srbije – kazao je direktor TO Ulcinj Fatmir Đeka.

Rekonstrukcija puta od Ulcinja do vladimirskih Kruta, koji je privremeno pušten u saobraćaj tek početkom jula, kasnila je više od mjesec i mnogi smatraju da je to jedan od razloga što je u gradu do početka avgusta bila osjeka turista.

– Put nema veze sa visokoplatežnom klijentelom o kojoj govorimo. Buking traje od septembra – kazao je Resulbegović.

Iz Opštine Ulcinj juče su upozorili stanodavce i sve koji se bave turističkim djelatnostima da poštuju zakon.

Navode da su problemi “izraženo zauzimanje javnih površina iznošenjem stolica i stolova ispred ugostiteljskih objekata, postavljanje štandova bez odobrenja, neprijavljivanje gostiju, iznošenje smeća van termina predviđenog za odvoz otpada, preglasna muzika, nepropisno parkiranje”.

Vijesti.me

Check Also

Knežević i Mandić počasni gosti na svečanosti Ruske pravoslavne crkve

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *