Evo gdje građani Srbije najviše vole da ljetuju u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Evo gdje građani Srbije najviše vole da ljetuju u Crnoj Gori

Anketa portala 92putovanja, u kojoj je učestvovao 2.301 čitalac pokazala je u kom dijelu Crne Gore najviše volite da ljetuju građani Srbije.

Više od polovine anketiranih, tačnije 52 odsto najradije ljetuje u Bokokotorskom zalivu, a na drugom mjestu sa 24 odsto našla se Budvanska rivijera. Tek 15 odsto ljetuje na Ulcinjskoj rivijeri, a najmanje odnosno devet odsto bira Tivatsku.

Pročitajte koliko građane Srbije može da košti letovanje na Ulcinjskoj i Budvanskoj rivijeri, a koliko u Boki Kotorskoj.

Prevoz

Za prelazak granice potrebna je samo lična karta. Kako od Kokinog broda kreću krivine i divlja priroda puna kanjona mnogi teško podnose putovanje. E, zato mnogi radije biraju tridesetpetominutno putovanje avionom koje košta 148 eura (povratna karta), sa razlikom od tek par eura gore-dolje kod jedina dva avio-prevoznika koja lete do Tivta direktno. Ukoliko se opredijelite za kopnenu varijantu znajte da je cijena povratne autobuske karte od 55 do 65 eura, u zavisnosti od toga na koji dio primorja idete.

Smještaj

Na Ulcinjskoj rivijeri ćete možda dobiti i najviše za najmanje novca. Naime, cijene smještaja se kreću od pet do 10 eura po osobi i to u centru Ulcinja, nadomak plaže. Tu su i naselja Ada Bojana, Utjeha i Dobra voda gdje nov, renoviran i prostran apartman na plaži možete rezervisati po cijeni od pet do sedam eura po osobi.

Budvanska rivijera je dosta skuplja, što opravdava i imidž ovog dijela obale. Dok se u Bečićima cijene apartmanskog smještaja mogu pronaći za 10 eura po osobi, u gradu je dosta raznovrsnije. Za taj novac možete iznajmiti sobu, ali iznad Jadranskog puta. Na cijeni je najviše naselje Gospoština koje se proteže iznad hotela Avala koje je lokacijski gotovo savršeno, a gdje je smještaj i u starijim kućama dosta skuplji nego u novijim apartmanima na obodu. U Petrovcu je slična situacija kao u Bečićima, pa tako možete proći za 10 eura po krevetu. Sveti Stefan je pak, skuplji i od same Budve, a krevet ne košta ispod 15 do 20 eura s napomenom da se mora rezervisati već u martu zbog velike potražnje.

Tivat nudi prilično povoljan smještaj pa tako možete iznajmiti i garsonjeru po cijeni od 15 do 25 eura po danu. Ukoliko ste krenuli kolima, iz Tivta imate priličnu slobodu kretanja i mijenjanja plaže od Boke do Budvanske rivijere.

Boka Kotorska kao oblast za sebe, pa ima za svakog ponešto. Mjesta poput Bijele, Prčnja, Stoliva, Krašića, Rosa, Dobrote nude vam mogućnost da nađete smještaj po cijeni od desetak ura, dok se Perast i Kotor kotiraju malo više na cjenovnoj lestvici. Herceg Novi je dosta raznolik i nudi cijene smještaja od 10 do 100 eura po noćenju, dok je Igalo prilično jeftinije.

Za letovanje u Crnoj Gori građanima Srbije potrebno je:

Ulcinjska rivijera: oko 205 eura
Budvanska rivijera: oko 395 eura
Boka Kotorska: oko 310 eura

U cijenu je uračunat prevoz autobusom, smještaj na bazi 10 noćenja i prosječan džeparac potreban za 10 dana u periodu avgusta.

Savjet: Ako ste se uputili kolima na more onda iskoristite priliku da za samo sat vremena od mora stignete na obronke Durmitora gdje ćete se upustiti u jedinstvenu avanturu prolaska kroz kanjon Nevidio.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com