Home / NOVOSTI / Hronika / KLUPKO SE ODMOTAVA: Advokata Mišu Ognjanovića ubio je veliki crnogorski bos?

KLUPKO SE ODMOTAVA: Advokata Mišu Ognjanovića ubio je veliki crnogorski bos?

Advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića (57) ubio je veliki crnogorski bos, kao nastavak krvne osvete za ubistvo biznismena Slobodana Šaranovića (79), usmjerene ka klanu Luke Bojovića!

On je prošle godine bio nosač kovčega Šaranovića, a na sahrani se zakleo da će da ga osveti, ukazuju provjerene informacije do kojih je došla policija.

Ognjanovićevo ubistvo koštalo 200.000 eura?!

Policija je sigurna da je ubistvo beogradskog advokata izvršio profesionalac kome je izvršenje ovog zločina plaćeno, a Boža Spasić, bivši funkcioner Državne bezbjednosti, za „Alo!“ uvjerava da je ubica poštedio Ognjanovićevog sina, jer je dobio ogromnu svotu da ubije samo Mišu. – Za profesionalnog ubicu je zakon da usmrti samo onu osobu za koju je plaćen da je ubije. Na Balkanu je porasla cijena ubistva i time se više ne bave veterani sa ratišta. Riječ je o muškarcima koji se za to obučavaju na vojnim poligonima, a cenu diktira to odakle dolaze. Ako su iz Republike Srpske, Crne Gore ili ulica Beograda, cijena za ubistvo iznosi od 15.000 do 50.000 eura -kaže Spasić. Sagovornik „Alo!“, koji je zahtijevao anonimnost, ističe da je ubistvo Ognjanovića koštalo najmanje 200.000 eura.

 

– Taj muškarac je odavno blizak sa ubijenom braćom Slobodanom i Branislavom Šaranovićem, zemljaci su, dalji rođaci i sva trojica su bili bliski s vođama klana „Amerika“, s kojim su poslovali. On je kovčeg sa Slobodanovim telom spustio u grobnicu u kojoj je sahranjen i njegov brat Branislav, za koga se takođe vjeruje da je ubijen u ratu s Bojovićevim klanom. Nakon što je grobnica zakopana, prekrstio se nad Slobodanovom i Branislavljevom slikom i zakleo se da će ih osvetiti. Jedan od pravaca istrage je upravo njegovo zaklinjanje da će nastaviti krvnu osvetu. Taj pravac se sada ispituje jer je moguće da je Ognjanović upravo ubijen zbog toga. Ognjanović je bio toliko blizak s Bojovićem i njegovim najbližim saradnicima da je smatran djelom njihove porodice, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je stradao zbog krvne osvete – kaže izvor nedeljnika „Ekspres“ i uverava da je upravo tom velikom crnogorskom bosu zabranjen ulazak u Srbiju.

 

Sanja Papiš i Petar Ognjanović

Sanja Papiš i Petar Ognjanović, Foto: Dejan Briza/Alo

– Poznati mafijaški vođa, koji se zakleo na nastavak osvete inače je, nekoliko mjeseci prije ubistva Slobodana Šaranovića, pokušao iz Crne Gore da dođe u Beograd, ali je vraćen po sletanju na aerodrom jer se njegovo ime našlo na listi osoba kojima je zbog zaštite bezbjednosti zabranjen ulazak u Srbiju – zaključio je izvor „Ekspresa“.

 

Sin Miše Ognjanovića Petar (26) je jedini svjedok ubistva, a kako je ispričao policiji, i on sam našao se na nišanu krvnika.

Sanja i dalje plače za Mišom

Supruga Miše Ognjanovića, bivša misica Sanja Papić (34), i dalje je neutješna zbog njegove smrti, a za „Alo!“ je rekla da nema snage da govori o ubistvu advokata.

– Zaista ne mogu da pričam. Nije mi do razgovora – rekla je Sanja kroz plač.

– Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi, kada nam je ubica prišao. Iznenada je pucao u mog oca. Nisam ni osetio da je metak i mene pogodio u šaku. Moj otac je pao, ali je još bio živ kada se ubica okrenuo i otišao. Ja sam se sagnuo do oca i podigao ga. Bio je živ, vikao sam: „Tata, tata!“. Ubica je već bio otrčao od nas, ali se verovatno tada okrenuo i pogledao nas je. Video je da je moj otac još živ i onda se vratio. Da nastavi… Pucao je u mog oca ponovo i to dok sam ga držao u naručju. Ne znam koliko hitaca je ispalio. Pet, verovatno. Osetio sam kako se telo mog oca trza. Onda je ubica okrenuo pištolj ka meni. Držao ga je uperenog u moju glavu. Pet paklenih sekundi. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio ruku u kojoj je držao pištolj, okrenuo se i otrčao – ispričao je Mišin sin.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com