Glogovac je pred smrt odigrao još dvije uloge - Volim Podgoricu

Glogovac je pred smrt odigrao još dvije uloge

Prije pola godine napustio nas je veliki Nebojša Glogovac, ali je prije iznenadnog odlaska uspio da odigra još dvije uloge u seriji “Pet” Balša Đoge i filmu “U vrijeme kada tuga izlazi iz žbunja” debitanta Marka Đorđevića.

Na posljednjem projektu za televiziju Glogovac je sarađivao sa svojim najboljim prijateljem Balšom, a snimanje je završeno prije desetak dana. Mladi glumac Miodrag Miša Dragičević snimio je scene, ali bez kolege kao suvozača.

“Završili smo ono što smo ti i ja započeli u Šafarikovoj ulici. Cio ovaj dan na snimanju sam osjećao ogromnu tugu koja je dolazila u naletima, ali pred svaki kadar sam osjećao veliku odgovornost da sve ispadne najbolje moguće i sve vrijeme sam te zamišljao da sjediš pored mene na suvozačkom sjedištu, spavaš i čekaš Balšino “akcija” da kadar počne. Tako je bilo mnogo lakše”, napisao je mladi glumac.

“Velika je praznina, ali zadatak svih nas je da nastavimo da radimo što bolje, da nastavimo da tamo gdje si ti stao i da svako od nas pokuša da radi ovaj posao (makar približno) onako kako si ga ti radio i da pokušamo da nastavimo da inspirišemo ljude. Svim srcem i tijelom kako si samo ti umio.

Odmori se, a ti i ja nastavljamo da radimo negdje tamo daleko, neke druge projekte kad za to dođe vrijeme. A tamo ću imati od koga da učim sve što ovdje nisam stigao”.

Serija “Pet” će se od jeseni prikazivati na Radio-televiziji Srbije, a Glogovac nam je zavještao i epizodu u debitantskom ostvarenju Marka Đorđevića “U vrijeme kad tuga izlazi iz žbunja”. Centralni lik u priči je Dejan, koji je i dalje nevin, iako uskoro puni trideset godina. Nakon što ga koleginica s posla Kaća pozove da je posjeti pod izgovorom da se ukočila, jasno je da među njima postoji uzajamna privlačnost. Film je prije mjesec dana dobio i podršku Filmskog centra Srbije, a komisija posebno naglašava da je u pitanju posljednja uloga glumca Nebojše Glogovca.

“Na mahove, to je veoma zabavan film, ali na način da je neprijatan za gledanje, jer u osnovi svega je ta banalna istina. Volim da mislim da sam uspio da u filmski medij prenesem lako razaznatljiv humor po kome su balkanski narodi dobro poznati, kao i da smo našli način da u filmu imamo oboje, i humor i tugu, u gotovo svakom kadru”, objasnio je reditelj.

(Kurir)

2 komentara

  1. I cling on to listening to the reports speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the {bes… There is perceptibly a bunch to realize about this. I feel you made various nice points in features also….

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com