Građevinci sa juga Srbije više ne idu u Crnu Goru, već u Beograd - Volim Podgoricu

Građevinci sa juga Srbije više ne idu u Crnu Goru, već u Beograd

Glavna urednica magazina Biznis i Ekonometar, Radojka Nikolić, kaže da je prva polovina godine po rastu BDP-a u Srbiji prošla dobro i da treba vidjeti kako će biti do kraja.

“Rast BDP-a je bio 4,5 odsto u prvoj polovini godine i to je dobro krenulo, s tim što postoji vrlo značajna napomena, prošla godina je imala nizak rast BDP-a u prvoj polovini godine, tada je iznosio nešto iznad jedan odsto i veći je bio u drugoj polovini godine i važno je kako će proći u drugoj polovini godine rast”, navela je Nikolićeva za Prvu TV.

Prema njenim riječima, rast veći od 26 odsto imalo je građevinarstvo, a ta privrdna grana vuče rast još najmanje 10- ak drugih grana koje opslužuje. To je, kako kaže, jedan od najvećih pokretača.

“Skoro sam bila na jugu Srbije gde su građevinci odlazili preko ljeta u Crnu Goru, prvi put ove godine kažu da ne idu tamo nego u Beograd i Novi Sad, što znači da se ovdje mnogo više gradi i nema potrebe za odlazak u inostranstvo”, navodi Nikolićeva.

2 komentara

  1. I have been checking out for any small for just about any high-quality posts or perhaps website posts about this sort of room . Exploring in Google My partner and i eventually came across this site. Learning this info So i feel pleased to express which i employ a just right uncanny experience I discovered precisely what I needed. I a great deal for sure will assure to consider this web site and give it a look a relentless.

  2. You wouldn’t picture the best way it could possibly greatly change your current plastic surgery destin fl profits by just practising the particular key points included in seduction strategies.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com