NESTAO PODGORIČANIN (16): Ukoliko bilo šta znate, odmah javite policiji! - Volim Podgoricu

NESTAO PODGORIČANIN (16): Ukoliko bilo šta znate, odmah javite policiji!

Povodom nezvaničnih informacija koje su se pojavile u medijima o nestanku dječaka (16) i djevojčice (14) tokom vikenda u Podgorici, iz policije su saopstili da je tačno da su Centru bezbjednosti Podgorica tokom vikenda prijavljeni nestanak – udaljenje od kuće dječaka (16) i djevojčice (14). Ova dva događaja, prema informacijama koje posjeduje policija, nisu povezana.

Djevojčica je u međuvremenu nađena dok se za dječakom se traga.

-Naime, udaljenje od kuće – nestanak šesnaestogodišnjeg dječaka je juče, 12.08.2018. godine, Centru bezbjednosti Podgorica prijavila njegova majka. Ona je kazala da je on izašao iz kuće četiri dana ranije, 08.08.2018. godine, te da se nakon toga nije javljao. Za dječakom se intenzivno traga.

Udaljenje od kuće – nestanak četrnaestogodišnje djevojčice je Centru bezbjednosti Podgorica prekjuče, 11. avgusta 2018. godine, prijavila njena majka. Ona je navela da je djevojčica izašla dan ranije, 10. avgusta, i da se nije vraćala kući. Službenici CB Podgorica su tragali za djevojčicom i pronašli je istog dana kad je nestanak prijavljen, 11. avgusta. Djevojčica je vraćena porodici.

Saznanja i činjenice koje su utvrđeni u oba slučaja policija, radi zaštite interesa maloljetnika, ne može objaviti. Ono što možemo saopštiti, na osnovu informacija koje su pribavljene, je da za sada nema saznanja niti indicija koje ukazuju na to da su ova maloljetna lica primorana da se udalje od kuće. Bez obzira na to policija i dalje radi na utvrđivanju svih činjenica.

Policija inače, po prijavi da je nestalo lice, preduzima mjere i radnje traganja bez odlaganja, a sa posebnom pažnjom i odmah se postupa kada je u pitanju traganje za maloljetnim licima čije je udaljenje od kuće odnosno nestanak prijavljen. Najveći broj maloljetnika čiji je nestanak – udaljenje od kuće prijavljen bude pronađen živ i zdrav i vraćen porodicama – naveli su iz policije.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com