GOLMAN ČUDOM PREŽIVO KATASTROFU: “Letio sam preko 30 metara!” - Volim Podgoricu

GOLMAN ČUDOM PREŽIVO KATASTROFU: “Letio sam preko 30 metara!”

MUP Italije saopštio je da se broj žrtava u rušenju vijadukta u blizini Đenove povećao na 35. Vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao da raste jer je pet osoba teško povrijeđeno. “Čudo je da sam preživio, moj automobil je “letio” 30 metara pa se zaglavio”, priča jedan od preživjelih, koji se u trenutku rušenja nadvožnjaka nalazio na njemu.

Tridesettrogodišnji Davide Kapelo, bivši golman Kaljarija, automobilom je prelazio nadvožnjak Ponte Morandi na sejveru Italije kada se konstrukcija najednom urušila.

“U tom trenutku padala je kiša i munje su sijevale. Išao sam ka Đenovi i bio sam na nadvožnjaku u tom trenutku. Pravo je čudo da sam živ”, navodi on za Skaj TG 24.

“Prvo sam čuo buku, a onda se sve srušilo. Moj automobil je letio 30 metara i onda se zaglavio među ruševinom. Nevjerovatno je to, nemam ni ogrebotinu”, rekao je on.

“Često prelazim taj nadvožnjak, on je jedan od najprometnijih u zemlji. Vidio sam kako se put raspada preda mnom i bio sam u šoku. Nije mi jasno kako je moj automobil ostao u jednom komadu”.

Foto: Beta/APFoto: Beta/AP

Prema najnovijim informacijama, u rušenju nadvožnjaka kraj Đenove stradalo je najmanje 35 ljudi, ali se strahuje da su mnoge žrtve zarobljene ispod ruševine u svojim vozilima.

Nekoliko smrskanih vozila je pod ruševinama, a dvije osobe su izvučene žive, saopštile su spasilačke službe ranije.

Agencija Ansa javlja da zvaničnici sumnjaju da je nedovoljna stabilnost konstrukcije uzrok urušavanja, preneo je prethodno AP.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com