Ministarstvo dalo saglasnost za raspisivanje potjernice - Volim Podgoricu

Ministarstvo dalo saglasnost za raspisivanje potjernice

Ministarstvo pravde Crne Gore dalo je saglasnost za raspisivanje međunarodne potjernice za bivšim operativcem CIA-e Džozefom Asadom, u cilju vođenja krivičnog postupka po naredbi o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju putem pomaganja.

-U okviru procedura međunarodne pravne pomoći, uslijediće međudržavna komunikacija sa nadležnim organima SAD, kao i drugih država, članica Interpola, koje budu postupale po raspisanoj potjernici – saopšteno je iz Ministarstva.

U ovoj fazi postupka Ministarstvo ne može davati informacije o eventualnom izručenju, budući da je potrebno da prethodno budu ispunjeni određeni uslovi, uključujući i hapšenje osobe koja se potražuje.

Crnogorski istražitelji raspisali su crvenu potjernicu za Asadom zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je u oktobru 2016. planirala da, navodno, preuzme vlast, proglasi pobjedu Demokratskog fronta i spriječi ulazak Crne Gore u NATO.

Asad tvrdi da nije imao nikakve veze sa pokušajem terorizma u Crnoj Gori. On je rekao da je bio u Crnoj Gori prije dvije godine da obezbijedi bezbjednosno savjetovanje političkom savjetniku koji je savjetovao opoziciju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com