Pogibija majke i sina u Ulcinju inicirala promjene u Međunarodnoj Motonautičkoj Uniji - Volim Podgoricu

Pogibija majke i sina u Ulcinju inicirala promjene u Međunarodnoj Motonautičkoj Uniji

Dvostruki smrtni slučaj u Ulcinju, kada su u nesreći na moru stradali majka i sin, inicirao je promjene u Međunarodnoj Motonautičkoj Uniji, saopšteno je iz Motonautičkog saveza Crne Gore.

“Kobni skuteri su pripadali tek oformljenoj firmi Aquasport. Pošto je Crna Gora članica UIM (krovna sportska organizacija za motonautiku) standardna procedura bi bila da Aquasport i njihovi vozači skutera posjeduju crnogorsku UIM licencu za sportsku obuku. Kako to nije bio slučaj, a sve sportske aktivnosti Aquasporta vodio je Davor Hundić, niko drugi do predsjednik hrvatskog motonautičkog sportskog saveza, inače član UIM, priča je dobila drugi ton”, isatkli su iz Motonautičkog saveza.

U 90-godišnjoj istoriji UIM, kako su dodali, nije zabilježen slučaj gdje predsjednik sportskog saveza jedne države vrši nelicencirane sportske aktivnosti u drugoj državi.

“Kako bi osudili ovaj i spriječili eventualne buduće pokušaje miješanja jedne države u poslove druge države, velesile motonautike (SAD, Velika Britanija, Njemačka, Švedska i Španija) su potpisnice predloga o promjeni UIM podzakona. Tekst predloga nedvosmisleno zabranjuje miješanje motonautičkih funkcionera jedne države u rad drugih država”, ukazali su iz crnogorskog saveza.

Untitled

Naglašavaju i da bi najavljeno takmičenje prekršilo zakon o sportu.

“Dok UIM osuđuje, Aquasport ne samo da ne odustaje nego i najavljuje da će, putem privatnog promotera, već ove godine organizovati evropski šampionat na istoj plaži. Takvo sportsko takmičenje bi prekršilo novodonešeni zakon o sportu, pa da li će i kako to biti izvedeno ostaje da se vidi”, zaključili su iz Motonautičkog saveza CG.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com