Priča o Urošu (13), Jovanu (5) i Ivanu (7) LOMI SRCA: Živjeli u olupini broda, sami se prahranjuju, a NIŠTA IM NE TREBA! (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

Priča o Urošu (13), Jovanu (5) i Ivanu (7) LOMI SRCA: Živjeli u olupini broda, sami se prahranjuju, a NIŠTA IM NE TREBA! (FOTO/VIDEO)

Nakon priče o Urošu (13), Jovanu (5), Ivanu (7), Aleksandru (18), i jedinoj djevojčici u porodici, Aleksandri koji žive sami jer ih je otac napustio zbog problema sa alkoholom, a majka im je u bolnici, novinarska ekipa posjetila je selo Šušara kod Vršca kako bi popričali sa ovom hrabrom djecom.

– Nama se sviđa ovdje u selu, imamo ovu kuću, igramo se po cio dan, imamo životinje, naše kozice, psa, mačke, šta nam drugo treba, rekao je Jovan (5), koji bi želio da postane fudbaler.
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

On je partizanovac, a ostala braća navijaju za Zvezdu, tako da se zna ko “vodi kolo” u kući. Ipak, oni su složni i rijetko se svađaju jer moraju međusobno da se čuvaju. Navikli su jer to rade cio život.

Igrali bi oni i fudbal svakog dana, ali imaju dvije probušene lopte, koju ipak vješto “kotrljaju” po travi. Djeca su srećna, iako su proživjela ono što neko ne proživi za cio svoj život. Znaju kako izgleda odrastati u rđavom brodu, u stanovima u kojima plafon otpada, ali i bez jednog roditelja.

Uroš koji ima 13 godina je preuzeo na sebe ulogu “vođe” jer kako kaže, neko mora. Najstariji brat radi za dnevnicu i odsutan je po cio dan, a mali Uki provodi dane u kući jer vodi računa o braći i sestrici.

On takođe muze kozu kako bi braća pila mlijeko koje obožavaju jer su odrasli na njemu.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ovi “momci” svakog jutra uberu paradajz u svojoj skromnoj, ali dragoj baštici, zatim nahrane kozice i druge životinje, a Jovan je zadužen za košenje trave.

Na pitanje da li im treba nešto, stidljivo su se nasmijali i nisu željeli ništa da kažu. Ipak, Jovan se izjasnio da bi volio da njihova kuća ima ogradu jer se nalazi na seoskom putu. Kasnije, sa njim su se složila i ostala braća.

Život ih nije mazio, ali su ih upravo nedaće kroz koje su prošli, ojačale i napravile od njih prave borce. Oni su prije useljenja u ovu kuću, živjeli na drugom kraju sela, u olupini broda koja propada od rđe.

Pogledajte reportažu o ovoj braći

Ukoliko želite direktno da stupite u kontakt sa majkom Gordanom i pomognete ovoj porodici, možete je kontaktirati na broj: 062/8400791

Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com