Home / NOVOSTI / Društvo / Vanna otkazala koncert na “Jadranu”: Hrvati tvrde da je “Jadran” njihov, spor traje decenijama

Vanna otkazala koncert na “Jadranu”: Hrvati tvrde da je “Jadran” njihov, spor traje decenijama

Hrvatska pop pjevačica Vanna je danas otkazala koncert koji je trebalo da održi sjutra u Tivtu na palubi školskog broda “Jadran” za Mornaricu VCG,  potvrdili su iz Turističke organizacije Tivat.

Nizom manifestacija Crna Gora proslavlja 85. rođendan jedrenjaka Jadran, najljepšeg i najvrijednijeg broda Mornarice Vojske Crne Gore.

Medjutim, vlasništvo nad školskim brodom je predmet spora Hrvatske i Crne Gore koji traje još od vremena raspada bivše Jugoslavije, a čije se rješenje još ne nazire.

Kada je najavljeno da će pjevati na rođendanu Jadrana, Vanna se našla u središtu hrvatsko-crnogorskog spora, a zbog nastupa u Tivtu prozvali su je brojni hrvatski mediji.

Od raspada bivše države i pokretanja sukcesije između država nastalih njenim raspadom, Hrvatska od Crne Gore potražuje školski brod “Jadran” jer smatra da ima pravo nad jedrenjakom.

Hrvatska ne odustaje od zahtjeva da “Jadran” pređe u njeno vlasništvo pokazala je i protestna nota zvaničnog Zagreba vlastima Crne Gore i Malte u maju ove godine, kada je jedrenjak bio na krstarenju na relaciji Tivat-Valeta-Tivat. Naime, Hrvatska je od Malte diplomatskim putem zatraženo da otkaže gostoprimstvo “Jadranu” i njegovoj posadi”, što se , međutim nije dogodilo.

“Turistička organizacija Tivat obavještava javnost, da se koncert ‘VANNE’, kako smo danas saznali zbog iznenadnih razloga izvođača, neće održati, te se koncert smatra otkazanim. Naš slavljenik će ipak imati pjesmu za svoj dan, a odgovor je grupa “PERPER”. Brodu Jadran, još jednom čestitamo njegov dan uz želje da nam još dugo krasi našu rivu i naš grad, da kao i do sada bude pravi domaćin svim ljudima dobre volje i otvorenog srca, a naš pouzdan partner u brojnim daljim zajedničkim projektima”, navodi se u saopštenju TO Tivat.

Brod je danas usidren u tivatskoj rivi Pine, gdje služi za obuku i školovanje pomorskih oficira,Ja ali i mjesto gdje crnogorski zvaničnici organizuju prijeme za visoke goste.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *