BOKAN: Zvezda i Cedevita su favoriti u ABA ligi, ali nikome u Evroligi nećemo lako dati bodove - Volim Podgoricu

BOKAN: Zvezda i Cedevita su favoriti u ABA ligi, ali nikome u Evroligi nećemo lako dati bodove

Na predstavljanju tima za najizazovniju sezonu u istoriji kluba, predsjednik Dragan Bokan je rekao da Budućnost Voli u istorijsku sezonu ulazi sa mnogo većim ambicijama nego prethodnih, ali je epitet favorita u ABA ligi prepustio drugima.

„Ne prebacujemo pritisak na druge ili pokušavamo da sebe rasteretimo, ali i ove godine dajemo prednost Crvenoj zvezdi i Cedeviti u ABA ligi. Ali, mi ćemo biti mnogo jači i mnogo više konkurentni nego prošle sezone, u kojoj nas je timski rad doveo do toga da budemo član Evrolige. Zvezda i Cedevita imaju veći budžet nego Budućnost, a tu su i Partizan, Olimpija i Mornar. ABA liga nam je prioritet, ali nikome od 15 timova u Evroligi nećemo lako dati bodove”, rekao je Bokan.

Prvi čovjek podgoričkog kluba je prokomentarisao i renoviranje „Morače”.

„Budućnost, Podgorica i Crna Gora su radili sve da ispunimo uslove da Evroliga nesmetano počne 11. oktobra protiv Armanija. Šef za kontrolu uslova Evrolige će biti prisutan 30. septembra na utakmici protiv Krke, a siguran sam da će to tada biti završen svaki kvadrat, i to ne samo po uslovima koje je postavila Evroliga, već i više od toga. Otklonićemo još puno toga što je oronulo za 38 godina otkada je dvorana otvorena. Kompletna oprema je tu i sve će biti montirano za 20-ak dana, tako da će ekipa početi sa treninzima u „Morači” 10. ili 11. septembra”.

Bokan je napomenuo i da je bilo mnogo promjena u organizaciji kluba.

„Utrostručili smo broj zaposlenih, jer smo dobili jasne signale Evrolige da klub mora da funkcionise kao ozbiljno privredno društvo. Njima je mnogo bitnije kako će klub funkcionisati organizaciono, nego kako će igrački izgledati”.

A onda je i zaprijetio.

„Budućnost neće nikoga da toleriše, ni od zaposlenih, ni od igrača. Potreban nam je kontinuitet, vodićemo računa da pokažemo da ovo nije naduvani balon koji će nakon jedne sezone pući. Želimo kontinuitet, da Budućnost ima košarkaške visine koje je ostvarila ove godine. Igrači, bez obzira na ugovore, biće tu samo ako mogu da daju ono što se traži od njih, jer su svi dobili koliko su tražili. Sada nam je potreban porast angažovanja i profesionalizma. U suprotnom, Upravni odbor, sportski direktor i šef stručnog nikoga neće tolerisati, jer moramo da budemo spremni za najtežu sezonu u istoriji kluba”, kazao je Bokan.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com