KAVČANI NAPADNUTI U SPUŽU - Volim Podgoricu

KAVČANI NAPADNUTI U SPUŽU

Pritvorenike Iliju Pavlovića i Filipa Bešovića, koji prema evidenciji bezbjednosnih struktura slove za članove kavačkog klana, napali su prije tri dana u Istražnom zatvoru njihovi cimeri.

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji provjeravaju kako je došlo do incidenta, za koji već postoje osnovane sumnje da se radi o obračunu dva kotorska kriminalna klana.

Do incidenata je došlo u sobama u kojima borave Pavlović i Bešović.

Pavlović dijeli sobu sa pritvorenikom, osumnjičenim za šverc droge. Istražiteljima nije poznato da su Pavlović i njegov cimer bili u lošim odnosima, pa je upravo zbog toga uslijedila sumnja da je napad naručen. Obojica su dali izjave, ispričali su da je svađa navodno nastala zbog sporenja oko ručka. U ovu verziju događaja istražitelji nijesu povjerovali.

Tim prije što se sličan incident dogodio i u susjednoj sobi kada je jedan od cimera nasrnuo na Filipa Bešovića.

Ime Filipa Bešovića pominjalo se u medijima kada je u julu ove godine uhapšen a kod njega policija pronašla 21 električnu kapislu za aktiviranje eksploziva, dva GPS uređaja koji se koriste za praćenje i kretanje, 11 magneta, 11 mobilnih telefona, 17 SIM kartica nacionalnih i inostranih mobilnih operatera, laptop, paketić sa kokainom, oko 16.000 eura i više platnih i bankovnih kartica.

Istražitelji vjeruju da su pronađene stvari namijenjene za praćenje i likvidaciju osobe iz suprotstavljene grupe škaljarskog klana, što će pokušati dadokažu.

Pobjedi je poznat identitet dvojice napadača, cimera Pavlovića i Bešovića, ali u interesu nesmetane istrage nije objavila.

Nakon incidenata, Pavlović i Bešović iz bezbjednosnih razloga su iz višekrevetnih soba premješteni u druge ćelije. Od svih učesnika i svjedoka uzete su izjave na osnovu kojih će se utvrditi pod kojim okolnostima je došlo do napada i šta mu je prethodilo.

Ovo nije prvi napad na Iliju Pavlovića. Njega je prije tri mjeseca napao Vladimir Ulama, koji je u istrazi zbog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina. Ilija Pavlović se iza rešetaka našao zbog sumnje da je sa bratom Boškom učestvovao u likvidaciji Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića u lokalu “Trofej” u Budvi. Za ovo krivično djelo počelo je da mu se sudi pred Višim sudom. Ilija Pavlović je negirao da je učestvovao u ubistvu. Njemu se sudi i zbog prijetnji specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com