(FOTO) STANARI BJEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA DA SPASU ŽIVU GLAVU! Zidovi su odjednom počeli da se ruše - Volim Podgoricu

(FOTO) STANARI BJEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA DA SPASU ŽIVU GLAVU! Zidovi su odjednom počeli da se ruše

Zid kuće u Dositejevoj 11 u Novom Sadu srušio se juče, nakon što je investitor koji gradi zgradu na susjednoj parceli krenuo sa kopanjem temelja. Izvođač radova je, prema svjedočenju stanara, krenuo sa rušenjem kuće broj 9 uslijed čega je oštećen zid.

1 / 10 FOTO: TANJUG/JAROSLAV PAP
Stanari kuće koji su morali da bježe uslijed obrušavanja zida smješteni su, zahvaljujući Gradu, u jedan novosadski hotel. Ubrzo po rušenju zida su došle nadležne inspekcije i policija koji su obezbijedili prostor i zapečatili ulaz u kuću, a jutros su lokaciju obezbjeđivale komunalna i redovna policija.
Mediji prenose da je izvođač radova “Euroinvest” krenuo sa rušenjem kuće, iako je investitoru “Astra planu” građevinska dozvola za taj posao odbijena.

Investitor je planirao da napravi zgradu sa 29 stanova i 17 garažnih mjesta.

Susret sa investitorkom

Investitorka tvrdi da je stanarima urušenog objekta sinoć obezbijedila prevoz i prevremeni smještaj, kao i da je angažovala agencije za nekretnine u Novom Sadu kako bi se pronašli stanovi za trajni smještaj stanara.

Dodala je i da su joj u agencijama rekli da je slobodne stanove jako teško naći, zbog čega je stanarima obezbijedila smještaj u hostelima i hotelima, dok se ne pronađe trajno rešenje.

Stanari su od investitorke zatražili pravno-obavezujuću izjavu, pred predstavnicima gradskih vlasti, da će trajno rješenje biti nađeno. Stanari su tokom razgovora sa investitorkom bili vidno uznemireni, a jedna žena požalila se da joj je bagerom srušen zid iznad dječijeg kreveta.

Kako saznaje 021.rs, zahtjev investitora za izdavanje građevinske dozvole je odbijen. Razlog tome je što nisu ispunjeni formalni uslovi, odnosno investitor nije priložio Geomehanički elaborat, niti Projekat pripremnih radova koji se odnose na uklanjanje postojećih objekata ili, ukoliko je ishodovano, Rješenje o uklanjanju objekata.

 

(Tanjug/N1 Foto:Tanjug/Jaroslav Pap)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com