Podgorički Nijagarini vodopadi presušili (FOTO) - Volim Podgoricu

Podgorički Nijagarini vodopadi presušili (FOTO)

Jedno od najpoznatijih izletišta u Podgorici, popularni „Nijagarini vodopadi“, ostali su bez vode uslijed velikih suša i visokih temperatura koje su u avgustu zahvatile glavni grad. Vodopad, koji je tokom većeg dijela godine bogat velikom količinom vode iz rijeke Cijevne, presušio je početkom ovog mjeseca, javlja Anadolija.

Vodopad Nijagara, po pravilu svakog ljeta, krajem jula ili početkom avgusta, u zavisnosti od toga da li ima kiša, u potpunosti ostaje bez vode. Tako je i ove godine, iako je do presušenja, za razliku od prethodnih godina, došlo nešto kasnije.

Kanjon rijeke, koji vodi do vodopada, u svom koritu ima vode, jer je tokom prethodne noći pala obilna kiša.

Posjetioci su jutros uživali u razgledanju ploča od kojih je sazidan vodopad. Mnogi su to što nema vode iskoristili za fotografisanje upravo ispod mjesta odakle se ona spušta.

Foto anadolija

Kanjon Cijevne, koji vodi do vodopada Nijagara, jedan je od najvećih botaničkih lokaliteta u Evropi, a duž rijeke su brojne lijepe pjeskovite plaže i virovi. Ljubiteljima splavarenja, kanua, kajakaštva, alpinizma i sportskog ribolova, ovaj kanjon pruža brojne mogućnosti.

Vodopad Nijagara udaljen je četiri kilometra od centra Podgorice. Ovo turističko mjesto godišnje posjeti po nekoliko hiljada ljudi. Sagrađen je prije oko 150 godina, sa namjerom da se pokrene vodenica za mljevenje žita. Vremenom je postao omiljeno mjesto za odmor, kako Podgoričana, tako i brojnih turista. U okolini vodopada nalazi se nekoliko plaža, restoran, kao i mnogobrojna mjesta za odmor.

Izvor: anadolija

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com