Sindikat Uprave policije: Ne podržavamo najavljene proteste - Volim Podgoricu

Sindikat Uprave policije: Ne podržavamo najavljene proteste

Sindikat Uprave policije neće podržati najavljene proteste zbog izrade novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), jer bi se, kako su kazali, time ugrozili dosadašnji pregovori i mogućnost da se sva bitna pitanja zaposlenih rješavaju dijalogom.

Iz Sindikata su kazali da, kao članovi Saveza sindikata Crne Gore, učestvuju u svim aktivnostima koje se tiču izrade novog Zakona o PIO ističući da važećim Zakonom o unutrašnjim poslovima zaposlenima u UP nije dozvoljen štrajk.

Sindikati Uprave i Pravosuđa, Strukovnog odbora vatrogasaca spasilaca i Sindikat Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, najavili su za 21. avgust protesno okupljane i šetnju zaposlenih u vezi izrade novog Zakona o PIO.

„Sindikat UP ne podržava najavljene proteste jer se time krše svi naši dosadašnji sindikalni dogovori jer bi se samim tim i ugrozili dosadašnji pregovori i mogućnost da se sva bitna pitanja zaposlenih rješavaju dijalogom“, kaže se u saopštenju.

Sindikat UP insistira na očuvanju jedinstva Sindikata u okvirima institucije UP i unutrašnjem rješavanju svih pitanja iz radno – pravnog statusa zaposlenih.

Iz Sindikata UP su kazali da su u prethodnom periodu pokrenuli niz aktivnosti u vezi sa radnim statusom i zaštitom članova te organizacije i poručili da će na tome istrajati.

Kako su dodali, sa rukovodstvom UP, Ministarstva unutrašnjih poslova i Vladom Crne Gore djelovaće i raditi na pronalaženju odgovarajućih rješenja u odnosu na sve zahtjeve, pitanja i inicijative koje dolaze od zaposlenih sa terena.

„Sindikat UP će o svim bitnim aktivnostima i rezultatima budućih pregovora pravovremeno informisati svoje članstvo“, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata su kazali da, u vezi zahtjeva koje traže, očekuju prijem članova Predsjedništva organizacije kod direktora UP kako bi dogovorili dalje aktivnosti i predstavili moguća rješenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com